Port Noir lanceert nieuwe single Young Bloods

De Zweedse alternatieve rockers van Port Noir zijn verheugd om de release van hun nieuwe album 'The New Routine' op 10 mei aan te kunnen kondigen, hun eerste voor InsideOut Music en het begin van een nieuw geluid voor de band.

Vandaag zijn ze verheugd om de nieuwe single 'Young Bloods' uit te brengen, de tweede track die van het album wordt gehaald. Bekijk de video via Youtube.

De band legt uit: "Korrelige bas geruggesteund door beukende drums bouwt de kern op in deze op een ‘loop’ georiënteerde knaller. De basis van het lied eenvoudig maar resoluut houden, het minimalisme laten intensiveren terwijl het verder gaat. Young Bloods heeft een sterk ritmisch arrangement, maar het zit in de melodieën, de sfeer en de dynamiek die je echt helemaal kunt voelen."

Het nieuwe album laat het trio old-school rock combineren met hedendaagse pop, R & B en hiphop op een creatieve en minimalistische manier. Geïnspireerd door bands als Rage Against the Machine, Death from Above, 1979, The Weekend, Daft Punk, Queens of the Stone Age, is 'The New Routine' direct, energiek en intens.

Bekijk ook de video voor het nummer Old Fashioned (het openingsnummer van het album) via Youtube.

'The New Routine' zal beschikbaar zijn als CD, LP + CD en als digitaal album en de track-listing is als volgt:

1. Old Fashioned
2. Flawless
3. Blow
4. Champagne
5. Low Lights
6. 13
7. Young Bloods
8. Define Us
9. Drive
10. Down For Delight
11. Out Of Line

Bestaande uit Love Andersson (bas, zang), AW Wiberg (drums) en Andreas Hollstrand (gitaar, toetsen en achtergrondzang) zijn ze een band die al sinds 2011 bestaat. In de loop der jaren hebben ze veel getourd en gespeeld in heel Europa als support voor In Flames, Pain of Salvation en Karnivool om er een paar te noemen.

Hun laatste album 'Any Way The Wind Carries' werd uitgebracht in 2016, waarover bv. Metal Hammer UK als commentaar had dat het 'pijnlijke melodie met een huiveringwekkende diepte' combineerde. Opgenomen met Daniel Bergstrand, in een klein bergdorp in Zuid-Spanje in plaats van hun geboorteland Zweden, was 'Any Way the Wind Carries' een ander, gewaagder statement van een band die het omarmen van een breed scala aan invloeden en deze om te zetten in gearrangeerde, beknopte liedjes verkiest boven hokjesdenken.

Categorie: