POST PROFIT brengt nieuwe EP SELFEATER uit

Sharptone Records-band POST PROFIT - Matt Jackson [zang, gitaar], Nick Hawner [gitaar + zang] en Zach Hicks [drums + zang] - hebben vandaag, 17 november, hun EP met zes nummers, Self Defeater, uitgebracht via SharpTone Records.

"Met 'Two Toxic' wilden we iets anders doen en een meer emotionele kant laten zien met wat wij een 'anti'-liefdeslied noemen', zegt de band. "Tekstueel raakt het aan het gevoel van verliefdheid, maar benadrukt het ook de negatieve effecten die daar vaak mee gepaard gaan. We plaatsen agressief aandrijvende gitaren en accenten tegen zachte, delicate momenten om op dat push- en pull-effect te lijken."
 
De band vervolgt: "We zijn blij dat jullie dit nummer en de rest van de EP Self Defeater in zijn volheid kunnen horen. We hebben ons hart, onze ziel en onze emoties erin gestoken en we hopen dat jullie er net zo veel plezier aan beleven om ernaar te luisteren als net zoals we het voor je hebben gemaakt. Heel erg bedankt."
 
SELF DEFEATER EP TRACK LISTING:
 
"Karmakaze"
"Self Defeater"
"Cancer Culture"
"Drug Emporium"
"Two Toxic"
"Keep Your Excuses"
 
 
 visualizer for "Two Toxic."
 
Meer over de band POST PROFIT
 
Sommigen zouden zeggen dat Post Profit al sinds de wieg op dit moment heeft gewacht.
 
Zach en Matt smeedden als peuters een vriendschap sinds hun moeders beste vrienden werden vanuit de kerk in Longview, Texas. Nick zou later via de intercom van de middelbare school horen van Matts vocale bekwaamheid. "Matts vader was de directeur van de middelbare school", legt Nick uit. 'En hij liet Matt daar 's ochtends zingen over het afzien van drugs en alcohol en het streven naar goed schoolbezoek.'
 
In de daaropvolgende jaren zou het trio elkaar echt leren kennen door het bijwonen en optreden op lokale shows. Het klikte vooral tussen Nick en Zach en ze werden al snel onafscheidelijk. Ze brachten een groot deel van hun tijd door met het luisteren naar muziek en wilden graag hun eigen band samenstellen. Ondertussen zette Matt zijn tanden in een metalcoreband uit Dallas genaamd Far From Earth.
 
Begin 2017 begon Matt elke zondag open jam te organiseren in een rokerige duikbar in Oost-Texas en op een avond vroeg hij Zach om mee te doen op drums. Zach sleepte zijn nieuwe vriend Nick mee op gitaar en het trio vormde al snel een sterke muzikale band. Ze zouden al snel originelen in hun coversets stoppen en na maanden van niet aflatende oefeningen en barjams boekten ze hun eerste show op een Halloween-feest in Tyler, Texas.
 
Met de ervaring van talloze optredens in het zuiden verwierf Post Profit al snel een reputatie vanwege hun indrukwekkende en impactvolle live-optredens, inclusief krachtige optredens in 2021 en 2022 in Welcome To Rockville in Daytona, FL. Met invloeden als Deftones, Incubus, Failure en Quicksand verfijnde de band hun originele nummers en geluid tot wat hun zelfgeproduceerde debuutalbum uit 2022 zou worden, When You Think It's Right It's Always Wrong. De release oogstte onafhankelijk meer dan een miljoen cumulatieve streams, en het succes van hun single "Smother" trok de aandacht van SharpTone Records, waardoor ze uiteindelijk een deal kregen.
Categorie: