Rommelrock haalt slag thuis

U herinnert zich vast nog de miserie dat het Maasmechelse festival Rommelrock had enkele jaren geleden. Uit vrees voor geweld tussen twee rivaliseerde motorbendes werd het festival twee keer verboden. In 2013 ging het festival gedeeltelijk nog door onder de noemer 'Respect voor metal, in 2014 besloot het festival de handdoek te gooien na opnieuw een verbod. Dit verbod kwam er door burgemeester Raf Terwingen.

Organisator Koen Haerden liet het er niet bij en trok naar de rechtbank.

Vandaag laat Het Laatste Nieuws volgend weten:

De beslissing van burgemeester Raf Terwingen en het schepencollege van Maasmechelen om het metalfestival Rommelrock te verbieden, is vernietigd door de Raad van State. Volgens het hof gaat het om discriminatie, omdat in dezelfde zomer van 2014 wél het Eigen Teeltfestival mocht plaatsvinden. Organisator Koen Haerden haalt zo zijn slag thuis na lang heen en weer procederen. "De geleden financiële schade loopt op tot in de honderdduizenden euro's", zegt de Maasmechelaar.

De advocaat van Haerden diende inmiddels ook al een aanvraag in voor het krijgen van een schadevergoeding. De gerechtskosten zijn sowieso voor de gemeente. "Maar ik heb ook een pak imagoschade geleden. Om nog maar te zwijgen over de financiële kater die ik er aan heb overgehouden. Die bands waren allemaal geboekt en ik had professioneel materiaal gehuurd." Een exacte prijs wil Haerden er nog niet opplakken, maar het bedrag loopt zeker op tot in de honderdduizenden euro's. Burgemeester Terwingen - die zelf advocaat is - reageert kalm op de veroordeling en blijft achter zijn standpunt staan. "Ik heb toen gedaan wat moest in het belang van de Maasmechelse bevolking. Het was tenslotte op advies van de veiligheidsorganen in onze gemeente. Over een schadevergoeding praten we nog lang niet. Eerst moeten we bekijken met onze advocaat waar het exact over gaat."

Categorie: