Sabaton en Apocalyptica lanceren gezamenlijke single

Sabaton stelt trots een nieuwe muzikale samenwerking met de Finse cello-rockband Apocalyptica voor, na het succes van Fields of Verdun. Met de single, Angels Calling geeft Sabaton hun fans ook een goede indruk van wat ze tijdens de Europese tournee kunnen verwachten. Op 2 februari 2020 staat Sabaton in het Sportpaleis en op 9 februari in de AFAS live in Amsterdam. Amsterdam is al volledig uitverkocht, voor het sportpaleis zijn er nog tickets beschikbaar.

Iedereen die de komende concerten zal bijwonen, zal een werkelijk unieke liveshow ervaren, aangezien Sabaton op het podium door Apocalyptica wordt versterkt voor verschillende nieuw gearrangeerde nummers, waaronder deze track: Angels Calling wordt exclusief uitgebracht op YouTube en is vanaf 17 januari beschikbaar op alle grote platforms.

Bekijk de video hier: https://youtu.be/JyZ8wKTaHRk

"Angels Calling was het eerste nummer dat we schreven over het onderwerp van de Eerste Wereldoorlog voor het album Attero Dominatus in 2006, en samen met Apocalyptica hebben we het nummer echt een nieuw leven gegeven. Vanwege het onderwerp van het nummer, ons recente album, de komende tournee en een grote vraag van fans, staat het nummer nu weer op de setlist voor de tournee. Het arrangement van het nummer is gemaakt in augustus, toen Apocalyptica onze geboortestad Falun bezocht om op te treden op het Sabaton Open Air festival. Het werd opgenomen in Black Lounge-studio's door Jonas Kjellgren en de Apocalyptica-delen werden later opgenomen in Finland. Richard Erixon, onze oude videoproducent, legde de beste momenten van de repetities in Falun vast en bewerkte deze in een videoclip voor het nummer. We wilden dat deze tournee iets te bieden had dat we nog nooit eerder hadden gedaan, en toen ik een paar jaar geleden een Apocalyptica-show in Madrid bijwoonde, had ik al een sterke visie om samen op te treden, dus ik legde het idee uit aan Apocalyptica en hier zijn we, met de beste show die we ooit hebben gedaan ", zegt Pär Sundström.

Categorie: