Saint Asonia nieuwe video, nieuwe single en details over nieuw album

De Canadees-Amerikaanse rockgroep Saint Asonia laat niet enkel een nieuwe video op ons los voor The Hunted, de band geeft ook een gloednieuwe track, Beast, vrij en nog wat meer details over hun aankomende album Flawed Design dat op 25 oktober verschijnt via Spinefarm Records.

De video van The Hunted kan u hier bekijken. In het nummer hoort u ook niemand minder dan Sully Erna (Godsmack). In de U.S. rock charts is de track alvast op weg om een dikke hit te worden.

"Ik ben super enthousiast om deze video voor The Hunted met onze fans te delen", zegt zanger Adam Gontier. "We hebben weer samengewerkt met PR Brown, die onze Better Place-video van de eerste plaat heeft gemaakt. Hij heeft ook alle artwork van de vorige Saint Asonia albums gedaan en is absoluut briljant. Hij is een geweldige fotograaf en zijn visie lijkt altijd perfect overeen te komen met de onze. De The Hunted video heeft een beetje een Roodkapje-vibe. Maar het is een beetje 'griezeliger', als je wilt. Het is eigenlijk een beetje een eenvoudig nummer, en ik wilde echt dat de video eenvoudig en visueel intrigerend zou zijn. Ik denk dat we dat hebben bereikt". Hij besluit: "Ik heb er alle vertrouwen in te zeggen dat Flawed Design zonder enige twijfel het beste werk is dat ik ooit heb gemaakt. Ik hoop dat het dezelfde impact heeft op fans als op mij."

Saint Asonia - uitgeroepen tot de beste nieuwe artiest van 2015 door Loudwire - kwam vier jaar geleden tot leven toen voormalig Three Days Grace-frontman Adam Gontier en Staind-gitarist / oprichter Mike Mushok besloten hun gezamenlijke ambitie om te zetten in het maken van muziek die 'rauw, echt en recht uit ons hart kwam’ in een nieuwe band en een volwaardig studio-uitje.

Het resultaat was hun veelgeprezen, titelloze debuut, uitgebracht in 2015, goed voor een top 10 notering in Canada en op #2 in de Billboard U.S. Rock Albums-hitlijst kwam. Het album werd gedreven door de top 10 radio tracks Better Place en Let Me Live My Life, evenals de high-concept video van de aanbevolen track Fairy Tale. Gezamenlijk zijn de leden verantwoordelijk voor 28 top 10 Amerikaanse Rock Radio-hits, waaronder 17 #1’s dus de vraag om te touren kwam er zeer snel voor Saint Asonia. Na een inaugurele headlinershow in Rock on the Range in 2015, vertrok de band op tocht doorheen de  Amerikaanse amfitheaters met Breaking Benjamin en Disturbed. Ook na de de release van Flawed Design volgt met een uitgebreid tourschema dat binnenkort zal worden aangekondigd.

Categorie: