Torche kondigt nieuw album aan en geeft eerste single vrij

Miami's heavy rockkwartet Torche brengt op 12 juli Admission uit via Relapse Records. Het wordt het vijfde album van de band, en de eerste nieuwe muziek sinds het alom geprezen album Restarter uit 2015.

Beluister de eerste single uit het album, getiteld Slide nu al via deze link

"Dit album onthult meer over wie we zijn, ik denk dat de kern van de band gelukkiger en meer geïnspireerd is dan we ooit zijn geweest, en we hebben iemand nieuw die er enthousiast over is om er deel van uit te maken. Het voelt goed, het voelt echt", zegt gitarist Jon Nuñez, verwijzend naar de nieuwe line-up van de band, die een verschuiving omvat van bas naar gitaar voor Nuñez en de toevoeging van bassist Eric Hernandez (Wrong). Steve Brooks (gitaar / zang) en Rick Smith (drummer) ronden de band af.

Slide, een nieuw nummer uit het door Nuñez geproduceerde album, kan je nu hier al streamen. "Slide is een van de eerste liedjes waarmee Eric naar voren kwam, volledig gerealiseerd en gearrangeerd", legt Smith uit. "Eric is een compleet beest van een songwriter, ik stelde voor om de eerste drie Gary Numan-platen als inspiratie te gebruiken en hij kwam terug met wat melodisch geluidsmateriaal dat de Torche-sfeer genas".

Voorbestellingen zijn nu reeds beschikbaar via de webwinkel van Relapse. Digitale downloads en streamingdiensten zijn beschikbaar op https://ffm.to/torcheadmission.

Admission cover artwork werd ontworpen door Richard Vergez.

Admission tracklist:

 1. From Here
 2. Submission
 3. Slide
 4. What Was
 5. Times Missing
 6. Admission
 7. Reminder
 8. Extremes of Consciousness
 9. On The Wire
 10. Infierno
 11. Changes Come

Het 11 nummers tellende album is verkrijgbaar in verschillende formaten (CD / LP / CS / Digital) met verschillende zeer beperkte gekleurde vinylopties die nu te koop zijn. Het album artwork werd gemaakt door Richard Vergez, een Cubaans-Amerikaanse beeldend kunstenaar, die bekend staat om zijn handgemaakte collages die de ontmoeting van menselijke en technologische elementen in onze moderne samenleving belichten. Zijn werk werd getoond in No Romance Galleries (TriBeCa), Urban Arts Society (Chicago) en Kids of Dada (Londen).

Categorie: