Turilli / Lione Rhapsody geven details en trailer nieuw album vrij

Hun fans moesten heel geduldig zijn, maar nu hebben Turilli / Lione Rhapsody - met originele Rhapsody leden Luca Turilli en Fabio Lione, aangevuld met voormalige Rhapsody leden Dominique Leurquin, Patrice Guers en Alex Holzwarth - eindelijk licht in de duisternis gebracht. Het debuutalbum van de band getiteld 'Zero Gravity (Rebirth And Evolution)', zal op 28 juni 2019 worden uitgebracht via Nuclear Blast.

Bestaande uit 10 nummers, werd het album geproduced door Luca en Fabio zelf, terwijl Simone Mularoni (Domination Studio, San Marino) zorgde voor de opname, engineering, mix en mastering. Gastoptredens van o.a. Elize Ryd (Amaranthe) en Mark Basile (DGM) vervolledigen het eerste studioalbum van Turilli / Lione Rhapsody. Het eigentijdse hoesontwerp is ontworpen door Stefan Heilemann (Epica, PAIN, Lindemann enz.), die eerder aan beide Rhapsody albums van Luca Turilli heeft gewerkt.

Luca verduidelijkt: "Zero Gravity (Rebirth And Evolution) is veel meer dan een albumtitel, het is een echte mantra van de band die de evolutie van een geweldige artistieke samenwerking, een hedendaagse aanpak en de intentie om het geluid van de band te evolueren onderstreept. Het is een nieuwe grens, conceptueel, muzikaal en tekstueel. Dit debuutalbum zal zeker de vele gezichten van onze nieuwe band presenteren: moderne ultra-zware gitaren, een vocale achtbaan geïnspireerd door Queen's meesterwerken, dramatische arrangementen, adembenemende soundscapes verrijkt met etnische muziekelementen uit verschillende continenten en zeker de meest emotionele en intense teksten die we ooit hebben geschreven. Het nieuwe kunstwerk gerealiseerd door Heile vertegenwoordigt de synthese van een dergelijke evolutie en de diepe oprechte boodschap in verband daarmee!"

Fabio voegt daar aan toe, "Zero Gravity (Rebirth And Evolution) vertegenwoordigt de perfecte evolutie van de muzikale visie die we hadden, een geweldige artistieke samenwerking om een nieuw, fris geluid te creëren met geweldige ideeën, geweldige productie, hard werk van geweldige muzikanten en betrokken mensen en belangrijker nog, een fantastische start voor deze nieuwe band. Het nieuwe kunstwerk gerealiseerd door Heile vertegenwoordigt de synthese van een dergelijke evolutie in de muziek en een fantastisch werk dat het muzikale avontuur beklemtoont dat je zal hebben en het fantastische gevoel dat je krijgt wanneer je om naar het album te luistert."

Als kers op de taart, heeft het kwintet een trailer gelanceerd, waarin fans een fragment kunnen beluisteren uit de eerste single van de band, die het daglicht zal zien samen met de release van het album op 3 mei. Bekijk het fragment hier: https://www.youtube.com/watch?v=yQKiYPfGMas

Zero Gravity (Rebirth And Evolution) - Track List:

01. Phoenix Rising
02. D.N.A. (Demon And Angel) [feat. Elize Ryd | AMARANTHE]
03. Zero Gravity
04. Fast Radio Burst
05. Decoding The Multiverse
06. Origins
07. Multidimensional
08. Amata Immortale
09. I Am [feat. Mark Basile | DGM]
10. Arcanum (Da Vinci's Enigma)
Bonus Track (DIGI & 2LP only)
11. Oceano [feat. Sascha Paeth | AVANTASIA & Arne Wiegand | SANTIANO]

turilli lione rhapsody zero gravity

Categorie: