The Vintage Caravan tekent bij Napalm Records

Aha! Vandaar dus dat ze onlangs te zien en horen waren in de #NapalmSofaSeries … Het IJslandse progressive rock trio The Vintage Caravan heeft immers officieel een wereldwijd contract getekend met Napalm Records. De bewuste set is trouwens nog steeds online te bekijken.

Daarvoor hoef je enkel maar op het woordje hier te klikken.

Sinds hun oprichting in 2006 en de release van hun titelloze debuut in 2009, werd hun virtuoze nostalgische klankmerk gecombineerd met verbazingwekkende moderne elementen een schot in de roos. De youngbloods rechtstreeks uit Reykjavik betoveren alle fans van gitaargedreven, maar betoverende klassieke en bluesrockinvloeden. In een blauwdruk tussen jaren 70 geïnspireerde vintage prog en zuidelijke rock, trilt hun veelzijdige geluidsstructuur in een harmoniserende synthese met klassieke rockelementen.

The Vintage Caravan over de deal: "We zijn erg blij om aan te kondigen dat we nu hebben getekend bij Napalm Records. Ze lijken te begrijpen waar we voor gaan en er is aan beide kanten veel enthousiasme voor deze nieuwe samenwerking. Ik kijk uit naar de samenwerking met de geweldige mensen daar!"

Sebastian Muench, A&R, Napalm Records: “We zijn absoluut enthousiast om met The Vintage Caravan te werken aan het aankomende nieuwe album. Ik ben al fan van de band sinds het debuutalbum en had het geluk om deze schitterende IJslandse rockband live te zien optreden in Lake of Fire, - Freak Valley Festival en Desertfest en werd altijd omver geblazen. Welkom bij de Napalm familie!"

Categorie: