Yours Truely kondigt gloednieuw album "Toxic" aan en deelt nieuwe single "Sour"

Kom je tanden zetten in het oogverblindende nieuwe tijdperk voor alternatieve grootheden Yours Truly, waarbij het trio uit Sydney vandaag hun gloednieuwe album TOXIC aankondigt, dat op vrijdag 16 augustus via UNFD zal verschijnen.

Nu hun naam op wereldschaal is verankerd, reist Yours Truly nog verder in hun kenmerkende veelzijdigheid op hun aanstaande tweede albumhoofdstuk, dat verder gaat dan stilistische grenzen en verwachtingen. Het ene moment uitbundig en bruisend, het volgende donker en schadelijk, TOXIC bestrijkt het spectrum van menselijke emoties over zijn 10 nummers. Onder leiding van zangeres Mikaila Delgado is het album een openhartig, openhartig dagboek over persoonlijke crises, een dynamische maar toch samenhangende soundscape van pop en rock, indie en alternatief, glinsterend en huiverend onder Delgado's louterende bekentenissen: kortom, het is een dodelijke dosis genialiteit van een van de helderste muzikale acts van de scène.


 


In navolging van de broeierige puls van Call My Name, serveert de nieuwste single Sour dagenlang boeiende hooks op een schaal met onweerstaanbare staccato-branie. "Sour is geschreven tijdens een sessie nadat ik me extreem opgebrand voelde", vertelt zanger Mikaila Delgado. "We hadden een uitgebreide tournee achter de rug en een behoorlijk turbulente tijd, niet alleen voor de band maar ook persoonlijk. Ik was gewoon zo verbitterd over alles en proberen te forceren om te schrijven terwijl het gewoon niet van nature vloeide, maakte me zo boos. We kwamen als band op een podium waar veel mensen ons in het oor hadden die ons vertelden wat we moesten doen en hoe ze dachten dat we het moesten doen dacht gewoon "fuck this, dit is onze verdomde band, ik ga doen wat ik wil!".

Sour is het vervolg op Yours Truly's meest recente single Call My Name, waarbij laatstgenoemde geprezen werd door Kerrang! vanwege zijn pakkende listen en omdat hij meerdere weken in de lijst met meest gespeelde nummers van Triple J heeft gestaan. Door gebruik te maken van gemoderniseerde poppunk-stijlen naast thema's van zelfontdekking, leidt Call My Name naadloos naar de krachtpatsers van Sour, waarbij beide een verleidelijk kijkje bieden in wat er op TOXIC te wachten staat.

Gepolijst, nauwkeurig en angstaanjagend kwetsbaar katapulteerde Yours Truly hun vorige kenmerkende poppunkstijl naar een nieuwe stratosfeer via hun EP uit 2022, is dit hoe ik eruit zie?. Gewapend met rauwe eerlijkheid en verhoogde invloeden: is dit hoe ik eruit zie? verkende momenten van poppunk en introspectie en smeedde tegelijkertijd een samensmelting van organische maar onverwachte nieuwe geluiden, die naar voren kwamen als een onweerstaanbare verkenning van verhoogde rock, emo en dansklare sprankeling verweven in het Yours Truly DNA.

Vanaf hun album Self Care uit 2020, dat een ARIA-nominatie voor het beste hardrock- of heavy-album ophaalde, tot de enorme internationale optredens, miljoenen streams en een steeds groter wordend legioen wereldwijde fans, blijft Yours Truly gefascineerd als een van de meest opwindende bands op de wereld. de scene dankzij hun opvallende songwriting en dynamische live optredens.

Categorie: