Sky Came Burning - Patent Pending

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Sky Came Burning

Album: Patent Pending

Genre: Metalcore

Label: Persistent Heart Media Records

De jongens van Sky Came Burning zitter er knal op met hun pas uitgekomen album 'Patent Pending'. Het duo-vocal werk doet het knoerthard klinken en dat is niet het enige dat bonkend tekeer gaat op deze plaat.

Metalcore hoe deze hoort te zijn, dat weten deze vijf heren wel te maken. Niet voor niks dat ze het podium reeds deelden met grote namen in de metal wereld. Bullet For My Valentine en August Burns Red zijn slechts enkele van deze voorbeelden.

Invloeden uit verschillende genres zijn zowat terug te vinden doorheen het album. Hier en daar wat thrashy drums en riffs, heavy metal screams en brutale death metal grunts. 'Patent Pending' heeft het allemaal! Misschien wel de moeite even te vermelden dat de plaat zeker niet voor doetjes is. Ze is hard en compromisloos net als de band. Hier en daar zitten er wel tamelijk lange nummers in voor het genre maar dat wordt dan weer goedgemaakt door de hevige breakdowns.

Het heeft zeker genoeg in huis om de moshpits compleet wild te openen en bloed te laten rondspatten. De afwisseling met hier en daar een stevige gitaarsolo is zeker op zijn plaats, die Jeff kan er wel wat van. Of de echte die hard death metal fans hiermee tevreden zullen zijn is nog een beetje te betwisten. Het album neigt wel degelijk ietwat meer naar de core uiteraard. Maar iemand met een brede smaak voor harde muziek zal hier zeker zijn plezier aan beleven.

Om bands als 'Heaven Shall Burn' achterna te gaan moeten we ze nog een beetje laten groeien maar goed op weg zijn ze zeker. Over het algemeen is het een stevig stukje metal dat in een bad van core gesopt is maar zijn roots niet vergeet. Hiermee zullen ze menig fan veroveren op hun pad. Het album is reeds te vinden in de winkelrekken dus je geduld hoeft niet langer op de proef gesteld te worden. Doe jezelf eens een plezier en verwen je nek met het nieuwste headbang materiaal.

Tracklist:

1. Intro
2. Nonplus
3. Patent Pending
4. I Love What You've Done With The Place
5. Endless Chaos of Misshapen Form
6. Belt Buckle
7. Your Favorite Ride Is In An Ambulance
8. Deck Of Dark Cards
9. No Guidance

Categorie: