3 Inches Of Blood - Long Live Heavy Metal

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: 3 Inches Of Blood

Album: Long Live Heavy Metal

Genre: Heavy Metal

Label: Century Media Records

Rasechte 'over the top' vocals van Cam Pipes en extreem strak gitaargeweld. Vul dit nog eens aan met een zware bassline en een bonkende drum en je krijgt 'Long Live Heavy Metal'. Een heavy metal pareltje dat op 26 maart in de rekken zal verschijnen. Naar eigen zeggen vinden de heren van 3 Inches Of Blood het hun beste werk tot nu toe. Pipes heeft een speciaal voorgevoel bij dit album.

Heavy metal op zijn best, dit bewijst het vijftal maar weer eens met deze twaalf tracks. Sterke nummers met zulke hoge vocals dat menig metal fan er ijzeren tranen van zou laten. Zo start 'Long Live Heavy Metal' ook al meteen sterk met 'Metal Woman'. Gitaarriffs waardoor je haren rechtop komen staan over heel je rug en een hamerende drum. Dit alles maakt dit nummer tot een echt heavy metal anthem. Nadat je opgewarmd bent met de eerste track gaat de band er wat harder in. Het tempo gaat wat hoger en de vocals krijgen hier en daar een donker kantje als backing in 'My Sword Will Not Sleep'. Dit zou wel eens kunnen zijn om voor te bereiden op het knoertharde 'Leather Lord'. Drums aan een hels tempo zodat ze los door je ribben heen knallen. Snel gitaarspel en beestachtige vocals om alles aan te vullen. Een erg gevarieerd nummer dat meer dan enkel heavy metal in zich heeft. De band toont hiermee aan dat er zeker veelzijdigheid in hen schuilt.

Even tot rust komen mag ook wel eens. Op 'Chief And The Blade' krijgt Cam dan ook de kans zijn stembanden wat te laten rusten. Maar goed ook want deze zal hij nog nodig hebben in bijvoorbeeld 'Dark Messenger' en 'Look Out'. Bij deze laatste is er ook weer ruimte gelaten voor prachtige gast instrumenten om het wat meer werelds te laten klinken. Missie geslaagd.

Net toegekomen over de helft van het album mag het tempo weer wat opgedreven worden. Weer smaken hier meteen enkele invloeden uit andere genres. De band weet deze invloeden dan ook perfect samen te voegen met hun eigenste heavy metal.

Voor 'Long Live Heavy Metal' bleeft de band nog steeds onder de grote vleugels van Century Media. Wat de opnames betreft bleef het echter niet bij één studio. Nee, de heren trokken hiervoor naar 'Vogville Studios' en 'Profile Studios' in Vancouver. De productie werd dan weer onder handen genomen door een oude bekende. Niemand minder dan Terry "Sho" Murray mocht dit voor zijn rekening nemen.

Dit alles samen maakt van het geheel een sterk gevarieerd album. Zowel wat wereldse invloeden alsook een vleugje death metal en thrashende nummers krijgen we voorgeschoteld. Hierdoor kan niet alleen de heavy metal fan dit smaken. Ook zij die een voorkeur naar thrash metal of death metal genieten zullen hier hun neus niet voor hoeven ophalen. Dit bewijst het voorlaatste 'Men Of Fortune' alleen al op zijn 7:35 minuten durende duimpje.

Om af te sluiten maken we nog een laatste keer kennis met de wereldse invloed die veel betekende voor dit album. Om dan halfweg ons gitaarduo Shane Clark en Justin Hagberg nog eens de kans te geven het beste van zichzelf te geven. Een heldhaftig album met metaal dat zo verhit is dat je aangezicht ervan weg schroeit. Allen naar de platenwinkel dus op 26 maart.

Tracklist:

01. Metal Woman (4:49)
02. My Sword Will Not Sleep (4:38)
03. Leather Lord (3:58)
04. Chief And The Blade (2:28)
05. Dark Messenger (4:08)
06. Look Out (5:30)
07. 4000 Torches (4:16)
08. Leave It On The Ice (3:35)
09. Die For Gold (Upon The Boiling Sea IV) (4:03)
10. Storming Juno (4:25)
11. Men Of Fortune (7:35)
12. One For The Ditch (3:31)

Categorie: