Naglfar - Teras

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Naglfar

Album: Teras

Genre: Melodic Black Metal

Label: Century Media Records

Naglfar uit Zweden brengen melodische black metal. Ze timmeren reeds sinds 1992 aan hun weg en brachten nu hun nieuwste cd 'Teras' uit. Tijd voor een recensie. Het album ademt alvast dat typische black metal sfeertje uit, diepe growls, een snijdende gitaar en heel meeslepend drum geluid. Ook death metal invloeden zijn duidelijk hoorbaar op dit album.

Het enige verschil, waar bij het genre de stem de grootste drijfkracht in het geheel is, is hier de muzikale omlijsting dat het sterkste wapen is. Uiteraard zijn de graf-geluiden, die zo typisch zijn in dit genre, van Kristoffer Olivius niet te onderschatten, maar het zijn vooral die scherpe gitaar solo's die het geheel naar een heel hoge of juist donkere diepte slepen. 'The Monolith' is daar een mooi voorbeeld van. Bij 'An Extension of His Arm and Will' is het dan weer de drum die het mooi maken, uiteraard steeds met die diepe grafstem van Kristoffer om het geheel af te werken.

Het gehele album ligt een beetje in die duistere lijn en verveelt geen moment. Voor de liefhebbers van zowel het black metal als het death metal genre is deze nieuwste van Naglfar een aanrader. Vernieuwend klinkt het allemaal niet, maar in het genre is het alvast één van de betere platen op het moment. Men hoort ook duidelijk dat deze band al wat ervaring heeft in het bespelen van hun instrumenten. Op dat vlak alleen al is dit dus zeker een hoogvlieger. Een sterke aanrader voor fans van black en death metal!

Tracklist:

1. Teras
2. Pale Horse
3. III: Death Dimension Phantasma
4. The Monolith
5. An Extension Of His Arm And Will
6. Bring Out Your Dead
7. Come Perdition
8. Invoc(H)ate
9. The Dying Flame Of Existence

Categorie: