Diabulus in Musica - The Wanderer

Rating: 
0
Nog geen stemmen

https://www.gigview.be/sites/default/files/pictures/cd cover/Diabulus%20in%20Musica%20-%20The%20Wanderer.jpg

Artiest: Diabulus in Musica

Album: The Wanderer

Genre: Gothic Metal

Label: Napalm Records

Dat in het symphonische metal niet alle heil steeds van de Scandinavische landen moet komen bewijzen Diabulus in Musica. De Spaanse band geeft aan het genre zowaar een zuiders tintje of althans proberen dat.

'The Wanderer' is echter geen topschijf geworden zoals we een beetje hadden gehoopt. Slecht is het uiteraard ook niet, maar we krijgen het er ook niet extreem warm van en dat zou toch een beetje mogen. Puur muzikaal is er niets nieuws onder de zon, maar toch zijn er enkele pluspunten.

De zang bijvoorbeeld, de mooie fluwelen stem van Zuberoa Aznarez raakt je steeds heel diep, zoals het hoort in dit muziek genre. Nu we toch pluimen aan het uitdelen zijn, het aandeel van drummer Xabier Jareno mag ook niet onderschat worden, de harde drumpartijen gaan door merg en been. Dat zijn alvast twee positieve kanten die aan het album een meerwaarde geven en het '13 in een dozijn' dat we krijgen bij het beluisteren van 'The Wanderer' toch een beetje doen vergeten als het ware. Voor wie er echter niet genoeg van kan krijgen en houdt van dat typische zuiderse temperament zal deze schijf best goed meevallen. Om er een cijfer op te kleven, ik zou deze een 6/10 geven, alleen al dankzij die prachtige drum partijen en de toch heel diepgaande stem van zangeres Zuberoa.

Tracklist:

01. A Journey's End (Intro)
02. Ex Nihilo
03. Sceneries Of Hope
04. Blazing A Trail
05. Call From A Rising Memory (Intro)
06. Hidden Reality
07. Shadow Of The Throne
08. Allegory Of Faith, Innocence And Future
09. Sentenced To Life

 

Categorie: