Goudi - Bissextile

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Goudi

Album: Bissextile

Genre: Profond and Poignant

Label: Citysound/Greenfant

Goudi is het project van Pierre Goudesone, beter bekend van de new wave band Flesh & Fell, die trouwens terug on tour zijn sinds 2011, en Speaking-T. 'Goudi' het eerste album kwam uit in 2009 en kreeg overal goeie recensies. Nu, in 2012, schrijft Goudi een nieuw hoofdstuk met de cd 'Bissextile'.

In tegenstelling tot Flesh & Fell krijgen we bij Goudi een heel ander geluid. De sfeer is donker en er zijn ook duidelijke invloeden van industrial te horen. Dit is niet alleen de verdienste van de diepe 'grafstem' van Pierre zelf maar ook zeker en vast door de muzikale omlijsting. Het fascinerende drumwerk van Koen Mertens springt wel het meest in het oog. Zonder uiteraard de inbreng van de andere muzikanten te minimaliseren. Serge Feys (Arno), Peter Vandenberghe en Delphine Gardin (Monsoon) leveren ook hun bijdrage aan deze plaat, en hoe! Het extra interessante aan deze schijf is dat de songs niet alleen in het Engels worden gebracht maar ook in het Frans.

De opening song 'L'Hiver D' wordt gedragen door een lekker strakke drumlijn, en een streepje gitaar, met dank aan Laurent Stelleman die hier een voortreffelijk staaltje presenteert. Hier tussen in de grauwe stem van Pierre en we krijgen zowat het handelsmerk van 'Bissextile'. In diezelfde lijn ligt 'C'est La Reine qui Pleure'. Wederom die drum partij, hier is nog meer een hoofdrol weggelegd voor de grauwe diepe stem van Pierre. 'Systematique' gaat zowaar de vrolijke toon op en is zowat een 'buitenbeentje' op dit album gezien de donkere ondertoon van de rest van het album. De single 'My Dirty Little Heaven' gaat wederom die meeslepende weg op. Het is wel duidelijk dat de grote draagkracht van de sound van Goudi ligt bij de stem van Pierre Goudesone. Bij 'Comme d'habitude' doet het ons denken aan Arno, wiens geest trouwens opvallend aanwezig is op het gehele album.

'Bissextile' zal wellicht op commercieel vlak geen hoge ogen gooien, daarvoor klinkt het iets 'te moeilijk' of 'minder toegankelijk' naar een groot publiek toe, maar voor de liefhebbers van donkere new wave en fans van bijvoorbeeld Arno is deze nieuwste van Goudi een sterke aanrader, al zijn het vooral de in het Frans gezongen songs die mogen gezien worden als hoogvliegers op dit voor de rest lekker donker en meeslepende plaatje.

Bissextile is digitaal te verkrijgen vanaf 29 februari, de CD realease is op 12 maart.

Tracklist:

  1. L' Hiver D
  2. C'est La Reine qui Pleure
  3. My Dirty Little Heaven
  4. Comme d'habitude
  5. Strange Days
  6. Perfect Companion
  7. L'amour Interim
  8. Petite Fee
  9. Drive it off
  10. Systématique

Categorie: