Asphyx - Deathhammer

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Band: Asphyx

Album: Deathhammer

Genre: Death / Doom Metal

Label: Century Media Records

Onheil op komst in de metalwereld. Ook onze noorderburen laten weer van zich horen. Donkere klanken gaan wel degelijk samen met zware drums en korrelige vocals. Op 27 februari brengt het viertal van Asphyx een nieuw album uit onder de naam 'Deathhammer'.

Met 10 tracks op een album dat iets over de 47 minuten telt weet je wel meteen dat het gemiddeld lange nummers zijn. Echter dit is te wijten aan enkele uitstekers als het op tijd aankomt. Maar liefst vier nummers hangen rond de 7 minuten, uiteraard krikt dat het gemiddelde aardig omhoog. Iets wat ook meteen heel toepasselijk is op een album dat harder naar de doom neigt dan naar death metal. Muzikaal zit Deathhammer ook wat trager in elkaar wat zorgt voor een meer donker gevoel. Hoewel, daar heeft de duistere albumcover ook geheel de credits voor. Hierop werd prachtig gewerkt met donkere kleuren die vooral in de grijs/zwart en rood tinten blijven. Het creëert een gevoel van pijn en kwelling wat perfect samengaat met de teksten uit Deathhammer.

Vanaf de start ben ik niet meteen hun grootste fan als het op de korrelige vocals aankomt. Ik vind ze net dat stukje overtuiging missen hoewel Martin van Drunen er wel het juiste gevoel mee weet over te brengen. Als een duister demoon net ontsnapt uit zijn verblijf in de hel jaagt Martin de diepe teksten doorheen het album. Makkelijk moet dat niet zijn met zulke lange nummers. Mooi gebracht ook met de drums en de grove gitaarriffs van Bob en Paul en net dat tikje nagalm van de basgitaar die Alwin ons brengt.

De band die in 1987 opgericht werd in Overijssel kon rekenen op hoge verwachtingen. Niet alleen omdat ze hiermee al lang een gevestigde waarde zijn. Ook is Century Media Records niet meteen het kleinste dat je kan overkomen als band. Zelf had ik het misschien graag met een iets strakker tempo gezien. Toch vind ik het album mooi geproduced en zijn alle klanken in een mooi geheel gegoten.

De nummers die bijblijven op het album zijn zonder twijfel 'Vespa Crabro' en 'As The Magma Mammoth Rises'. Deze nummers klonken vanaf de eerste noot zwaar en gaven me een klap voor m'n kop. Zo mag het zijn met een metal album van formaat. Benieuwd hoe deze nummers live zullen klinken? Kom dan zeker hen opwachten bij hun intrede op het Wuustwezelse Puntpop. Hier zal Asphyx op vrijdag 4 mei de Vendettastage ongetwijfeld weten voorzien van een dosis angst en donkere metal.

Alle fans van zware klanken uit het binnenste van onze aardkorst naar de winkel dus op 27 februari. Let op een cover die meteen angstzweet doet uitbreken en je hebt hem.

Tracklist:

1. Into The Timewastes
2. Deathhammer
3. Minefield
4. Of Days When Blades Turned Blunt
5. Der Landser
6. Reign Of The Brute
7. The Flood
8. We Doom You To Death
9. Vespa Crabro
10. As The Magma Mammoth Rises

Categorie: