Templeton Pek - Slow Down For Nothing EP

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Band: Templeton Pek

Album: Slow Down For Nothing

Genre: Punkrock

Label: People Like You Records

De heren van Templeton Pek hebben in de zomer van 2011 als support getourd met Rise Against, Good Charlotte en Bullet For My Valentine. Dit zijn niet de minste namen, maar Templeton Pek was terecht de support van deze grote namen. Eind januari brachten ze een EP uit getiteld 'Slow Down For Nothing'. Deze plaat bevat 5 nummers, dit is slechts een preview op de volledige plaat die eind dit jaar zal uitkomen.

Het is niet onlogisch dat deze band getourd heeft met Rise Against, Templeton Pek brengt namelijk punkrock. De muziek van Templeton Pek kan je het best vergelijken met een kruising van Rise Against en All Time Low. Wat zeker niet slecht is.

De band is niet aan hun proefstuk toe. Ze hebben in 2008 hun eerste plaat uitgebracht: No Association. Bruce Dickinson (de zanger van Iron Maiden) zei het volgende over het album: “an excellent album...razor sharp nuggets.” 3 jaar later brachten ze hun 2e album uit. Deze kreeg 'Scratches and Scars' mee als naam. En in dit najaar komt hun 3e album uit, waarvan al 5 nummers te beluisteren zijn.

Het eerste nummer dat we te horen krijgen is 'Signs'. Meteen wordt het nummer met wat tempo ingezet. Het gitaarspel is in combinatie met de drum uitstekend. De zanger heeft een typische catchy stem dat bij een punkrockband hoort te zijn. Templeton Pek heeft geen eigen sound waardoor ze heel erg lijken op de andere punkrock bands zoals Rise Against. De gitaarrifs en de strakke drum maken het plaatje wel aangenaam. Voor wie van deze stijl houdt is het zeker een leuke plaat die je moet hebben. Voor degene die wachten op iets nieuw laten deze plaat best links liggen.

De 5 tracks zijn zowat dezelfde. Geen enkel nummer neemt echt de bovenhand. Alleen in 'Conflict In Memory' is er vanaf de eerste seconde de zanger te horen. De intro in deze song wordt rustig opgebouwd en daarna breekt de song volledig open.

We zijn alvast benieuwd naar de volledige plaat.

Tracklist:

  1. Signs
  2. What Are You Waiting For
  3. Clarity
  4. Call To Disarm
  5. Conflict In Memory

 

Categorie: