Hellsaw - Trist

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Band: Hellsaw

Album: Trist

Genre: Black Metal

Label: Napalm Records

Black metal met koudere temperaturen dan het topje van de Mount Everest. Het album Trist van Hellsaw weet ook meteen hoge toppen te scheren in Amazon's meest populaire death en black metal releases.
Misschien had een "Niet voor kinderen" waarschuwing niet misstaan op de cover van het album.

Drums aan een hels tempo, duistere klanken en vocals die schreeuwen om een donker decor. Dit zijn maar enkele punten die je mag verwachten van het komende album “Trist”. Uiteraard kon het ook niet anders met de doorwinterde black metal-band.

Na iets meer dan twee jaar is het vijftal uit Oostenrijk afgelopen juli opnieuw de studio ingedoken. Dit deed Hellsaw uiteraard om hun vierde volledige album klaar te stomen voor onze oren. Hiervoor trok de band naar München's Dreamsound Studios. Zowaar negen klinkklare nummers zullen hierop staan, stuk voor stuk pure black metal met demonische gitaar riffs.

Het album zal uitkomen op 24 februari en bevat naar mijn mening enkele pareltjes in zijn genre. “Doom Pervades Nightmares” is bijvoorbeeld een 6:34 minuten lange muur van pure duisternis. In dit nummer vinden de vocale lijnen van Aries de perfecte combinatie met de melodie. Meteen sloeg dit nummer in als een topper op “Trist”. Een mooie overbrenging van het gevoel uit de tekst, pijn en angst voelde ik verenigen met een licht sarcastische riff naar het einde toe.

Je wordt meteen meegesleept in een spiraal van negativiteit die vloeit uit de teksten op het album. Toegegeven was ik niet meteen fan van de snelle drums op bijvoorbeeld de eerste twee nummers. In mijn ogen is dit niet altijd wat een album donkerder laat klinken. Hoewel dit na enkele keren fel beterde en beter begon te passen overtuigde het mij nog steeds niet volledig.

Deze twijfel die ik had omtrent de drums had ik dan weer totaal niet in “A Winter Cold”. Hier lijkt alles muzikaal gewoon perfect samen te vloeien. Dat is dan ook wat ik onthoud uit het album, ook de fantastische slotfase van dit nummer is sterk. De inbreng van de extra vocale klanken brengen iets onheilspellend met zich mee een enorm pluspunt is.

Kort samengevat is het een album dat zeker niet zou misstaan in de verzameling van een black metal liefhebber. Het zal niet meteen de doorsnee metal luisteraar overtuigen aangezien het een album is zonder compensaties. Trouw aan de Oostenrijkse black metal scene en niet meteen klanken waar je van opvrolijkt dus. Bij deze ijskoude negativiteit zou zelfs de hel bevriezen.

Trist zal op 24 februari uitgebracht worden onder Napalm Records, hierop zal ook meteen een tour volgen. Hellsaw zal om te beginnen niet alleen door hun thuisbasis Oostenrijk trekken. Ook zullen ze Duitsland en Rusland aandoen bij het promoten van hun nieuwe album.

Tracklist:

01. The Devil Is Calling My Name 5:22
02. Sorrow Is Horror 4:43
03. Doom Pervades Nightmares 6:34
04. The Forerunner Of The Apocalypse 4:39
05. Death Bells 3:03
06. Trist 3:58
07. A Winter Cold 4:15
08. Beldam.1450 3:47
09. Silence 6:56

Categorie: