Iron Fire - Voyage Of The Damned

Rating: 
0
Nog geen stemmen

De Deense band Iron Fire heeft al vele verschuivingen mogen meemaken en dit niet alleen in de band, maar ook met betrekking tot muziekgenres. Ze zijn begonnen als een heavy metal/hardrock-cover band en later speelden ze doom metal. Daarna zijn ze meer agressiever geworden en hebben ze een mix gemaakt van melodic death- en black metal. Toch wou Martin Steene, die de band heeft gevormd, terug naar power/speed metal, en zo geschiedde. 

Nadat hun eerste CD genaamd ‘Thunderstorm’ uitkwam, rees er een bekendheid voor Iron Fire. Een jaar later, na de release van hun tweede album ‘On The Edge’, ondervond de band heel wat tegenslagen zoals de breuk met hun label en uiteindelijke bandleden die vertrokken.

Ondanks deze tegenslagen, wou Martin Steene toch een comeback maken. Met het album ‘Revenge’ uit 2006, klom Iron Fire met zijn bandleden uit een dal. Door de support van Napalm Records heeft Iron Fire een geweldige comeback gemaakt ten opzichte van de pers en de fans. Na een tour van dit album, wisten de bandleden dat ze de juiste beslissing hadden gemaakt en hadden al hun geloof in pure, stevige metal teruggevonden. 

Na het album ‘Blade Of Triumph’, waar ze samengewerkt hebben met Frederik Nordström, heeft de band een geweldige sound geproduceerd met hevige gitaarlijnen, veroverende melodieën en overweldigende en sterke vocalen van Martin Steene. Ze hebben door hun succes al getourd met U.D.O., Saxon, W.A.S.P., Doro en Primal Fear. 

Hierna werden nog 2 schitterende albums geboren: ‘To The Grave’ en ‘Metalmorphosized’. Uiteindelijk op 27 januari 2012 komt ‘Voyage Of The Damned’ uit. En wat voor een album!

De Denen introduceren het album met een rustige, maar spanningsopbouwende melodie genaamd ‘The Dark Beyond’. Een zeer toepasselijke songnaam, als je de melodie hoort. Het heeft een duister en onweerstaanbaar kantje dat je in de wereld van ‘Iron Fire’ brengt. Na deze melodie word je gepresenteerd aan 2 oorverdovende songs: ‘Enter Oblivion OJ-666’ en ‘Taken’. Ik heb gewoon meteen zin om te headbangen! Wat een heerlijke songs; catchy melodieën, een refrein die je hart laat exploderen, sterke drumtechnieken, ijzersterke gitaarlijnen en vocalen waar je echt ‘U’ tegen kan zeggen!

Dit album is ongetwijfeld zeer sterk qua technieken van drum, zang als gitaar en daar ben ik persoonlijk heel erg fan van. Maar er zijn momenten waar ik sterke invloeden hoor van andere bands zoals The Birthday Massacre, (de vroegere) Within Temptation, Nightwish, Cradle Of Filth, Sonata Artica, ... enzovoort, en zelfs intro’s die we meer naar het core-genre laten meevloeien (dit in het liedje ‘Slaughter Of Souls’). 

‘Voyage Of The Damned’ is een dikke aanrader, aangezien deze band je meesleept in hun songs. Er zit pure passie, kracht, emotie en puurheid in, maar het is niet compleet power metal. Al die variatie, daar hou ik wel van! 

De tracklist van ‘Voyage Of The Damned’ van de band Iron Fire bestaat uit:

  • 1. The Dark Beyond
  • 2. Enter Oblivion OJ-666
  • 3. Taken
  • 4. Slaughter Of Souls
  • 5. Leviathan
  • 6. The Final Odyssey
  • 7. Ten Years In Space
  • 8. Voyage Of The Damned
  • 9. With Different Eyes
  • 10. Dreams Of The Dead Moon
  • 11. Verge To Collide
  • 12. Realm Of Madness
  • 13. Warmaster Of Chaos

Categorie: