Aborted - Global Flatline

Rating: 
0
Nog geen stemmen

De Belgische metal band Aborted, ontstaan in 1995 door zanger Sven De Caluwé, is een mengeling van grindcore en death metal. Hun nieuwste plaat Global Flatline is alweer een knaller van formaat.

Aborted heeft al vele verschuivingen gehad in de band, maar staan nu weer terug met het album ‘Global Flatline’. Dit album is geproduceerd door Jacob Hansen, die al eerder met Aborted in 2003 heeft samengewerkt bij het album ‘Goremageddon: The Saw and The Carnage Done’ en ‘The Haematobic EP’. Aborted is een icoon voor de death metal-wereld en heeft daarom ook al getourd met bands als Cryptopsy, Morbid Angel en vele anderen. Ze hebben ook op festivals als Graspop en Wacken Open Air gestaan en in 2012 staan ze op Hellfest. 

Op het album ‘Global Flatline’ heeft Aborted samengewerkt met Julien Truchan van de band Benighted, Trevor Strnad van de band The Black Dahlia Murder, Keijo Niinimaa van de band Rotten Sound en Jason Netherton van de band Misery Index. Het heeft 2 jaar geduurd voordat ze weer met een nieuw album kwamen, maar wat een album! Ze hebben de perfecte balans gemaakt tussen de brutale, technische gitaar lijnen en het oldschool-gehalte. Dit album heeft zowel de snelste als de langzaamste melodieën wat gecomposeerd is in zeer lekkere singles die de revue voortdurend passeren. Het ene al harder als het andere, meer emotioneler of krachtiger, de ene sneller en de andere weer trager als de andere; Kortom het album ‘Global Flatline’ heeft het allemaal! 
 
Aborted is helemaal terug van waar ze komen met een nieuwe touch die lijkt op deathcore. Met hun 6 full-length albums, verschillende EP’s, split-albums en een DVD, start Aborted 2012 met een album dat het echt waard is om naar te luisteren. Het diepe, krachtige werk van de leden kan je gewoon niet onberoerd laten! 
 
De tracklist van het album ‘Global Flatline’ bevat de volgende songs:
 
01. Omega Mortis
02. Global Flitline
03. The Origin Of Disease
04. Coronary Reconstruction
05. Fecal Forgery
06. Of Scabs And Boils
07. Vermicular, Obscene, Obese
08. Expurgation Euphoria
09. From A Tepid Whiff
10. The Kallinger Theory
11. Our Father, Who Art Of Feces
12. Grime
13. Endstill
 
Op de ‘Limited Edition Digipack’ staan nog 2 extra nummers. Deze zijn de nieuwe versies van de singles ‘Nailed Through Her Cunt’ en ‘Eructations Of Carnal Artistry’. 
 
Categorie: