Customs - Harlequins Of Love

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Customs brachten op vrijdag 23 september hun tweede album uit. Een moeilijke opgave want de verwachtingen na het sublieme debuut ‘Enter the Characters’ waren  hoog gespannen.

Ook bij  ’Harlequins of Love’ zijn er nog steeds verwijzingen naar de invloeden van new wave/post-punk. alleen in een ander kleedje gestoken. Was het drumwerk heel opvallend aanwezig op het eerste album dan is dat op deze nieuwste schijf niet anders, alleen is er deze keer meer plaats voor de andere instrumenten. De mooie combinaties tussen drum en bass maar ook de stukjes synthesizer zijn een meerwaarde aan de ‘nieuwe sound’ van Customs. Dit alles nog steeds gebouwd rond de intrigerende stem van zanger Kristof Uittebroek. Daar waar het debuut soms nogal pessimistisch over kwam om het zo te zeggen, klinkt deze toch wel veel positiever. Dat was al te horen op de eerder uitgebrachte single ’Harelequin’ en dat straalt het gehele album ook uit.

'Harlequins of Love’ is een heel fris en beklijvend plaatje geworden van een band die duidelijk gegroeid is in hun sound. De weg naar het buitenland, en hiermee bedoelen we buiten Nederland en België, ligt duidelijk open.

Ze komen hun cd voorstellen in o.a. AB Brussel op 15 November. Meer info: https://www.customstheband.com/

Tracklist :

  1. Onwards & Upwards
  2. Harlequins
  3. Samstag, Im Lido
  4. Velvet Love
  5. Minuet For a Gentleman
  6. Toupee
  7. Only After Dark
  8. Insanity's Famous Last Words
  9. Your Roses
  10. The House Will Win

Categorie: