Red Hot Chili Peppers - I'm with you

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Na vijf jaar komen Red Hot Chilli Peppers nog eens met een nieuw album aandraven, helaas zonder John Frusciante maar met een nieuwe gitarist, Josh Klinghoffer.

Was het het lange wachten waard? Doet Klinghoffer Frusciante vergeten? Het album klinkt alvast 'anders' dan we van RHCP gewoon zijn.

Wat vooral opvalt is de rustigere aanpak. Voor wie van de hardere stijl van Red Hot Chilli Peppers houdt is dit album waarschijnlijk een ontgoocheling. De typische harde rifs van Frusciante worden wel gemist, ook al doe Klinghoffer het op zijn eigen manier best goed. De typische zang van Kiedis samen met de zware drums van Chad en de typische Flea-bass zijn duidelijk toch wel meer de rode draad door het album dan vroeger.

Het overvloed aan ballades is een beetje het minpunt aan dit album maar er zijn gelukkig een paar mooie uitschieters. "Look Around" is zelfs redelijk up-tempo en brengt zowaar meer het hardere geluid van de band navoor. "Did I let you know" klinkt lekker funky en word gedragen door een best hoog gaande stem van Kiedis. Wat de ballades betreft is "Police Station" dan weer een hoogtepunt met een mooie combinatie van de stem van Kiedis en gedragen door een meeslepend drum geluid. Als ze de rustige kant wilden opgaan hadden er best wat meer van die pareltjes mogen tussen zitten. De RHCP laten op dit album duidelijk van hun gevoelllige kant zien, iets dat we van hen niet echt gewoon zijn of toch niet altijd. 

Conclusie : Dit is misschien niet het top-album geworden waar velen zaten op te wachten. Sommigen zullen zelfs teleurgsteld zijn maar op zich is het een best goed tot heel goede schijf. Op de vraag of Klinghoffer Frusciante kan doen vergeten? Nee, zijn aanpak is gewoon 'anders' maar daarom niet minder goed. Alleen maakt hij meer deel uit van de band, op zich ook niet slecht uiteraard daar waar Frusciante toch duidelijk iets meer zijn stempel op de sound zette.

Punten: 7/10

tracklist :

  1. Monarchy of Roses (4:12)
  2. Factory of Faith (4:20)
  3. Brendan’s Death Song (5:38)
  4. Ethiopia (3:50)
  5. Annie Wants a Baby (3:40)
  6. Look Around (3:28)
  7. The Adventures of Rain Dance Maggie (4:42)
  8. Did I Let You Know (4:21)
  9. Goodbye Hooray (3:52)
  10. Happiness Loves Company (3:33)
  11. Police Station (5:35)
  12. Even You Brutus? (4:01)
  13. Meet Me at the Corner (4:21)
  14. Dance, Dance, Dance (3:45)
Categorie: