Deadlock - Bizarro World

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Deadlock - Bizarro World

tim vermoens, deadlock,  Bizarro World, recensiesHet nieuwste album Bizarro World van de Duitse band Deadlock is alweer een knaller van formaat. Dankzij de combinatie van de zware stem van Johannes Prem en de clean vocals van Sabine Weniger is deze band moeilijk binnen een specifiek genre te situeren (al worden ze vaak als melodic death metal of metalcore omschreven), wat hen op hun eigen manier uniek maakt. Het album kan, net als voorgaande albums, best samengevat worden als een mix van intense, strakke songs met zachtere passages in en enkele softere songs. Ze bouwen aldus verder op hun huidige succesformule maar deze keer klinkt het muzikaal nog beter. Het klinkt als een ‘volwassener sound’, een band die alweer het beste van zichzelf heeft gegeven.

De cd begint met het liedje Virus Jones, een stevig ritme dat wordt ingezet door drum en gitaarriffs en pas echt in volle vaart komt bij de eerste zinnen gezongen door frontman Prem. Sabine neemt zoals we gewend zijn van voorgaande Deadlock albums het refrein voor haar rekening, een refrein dat bovendien in je gedachten blijft hangen. Een heel goed begin.

De volgende track is vandaag gerealeased als digital single download: State of Decay. In vergelijking met het voorgaande nummer neemt het tempo hier af. Dit rustige nummer bevat enkel de clean vocals van Weniger, maar na het beluisteren hiervan is het onmiddellijk duidelijk waarom net dit nummer als single is uitgebracht.

Falling Skywards voert het tempo wederom omhoog. De agressieve grunts en growls van Prem passen perfect bij het snelle drum- en gitaarwerk, maar worden abrupt afgewisseld met het iets tragere refrein gezongen door Sabine. Hier wordt aldus weer de combinatie van de vocals in het licht gezet. Earthlings zet deze trend verder.

De volgende track You left me Dead is heel melodisch en bevat voor het eerst op het album een duet van Sabine en Johannes, al neemt Sabine het meeste van de lyrics voor zich. Vervolgens volgt de elektronische intro van Brutal Romance, waar al snel de andere instrumenten aan toegevoegd worden. Prem zet opnieuw zijn keelgat open, afgewisseld met de refreinen door Weniger. Hierop volgt een intermezzo getiteld Alienation dat als inleiding dient voor de song Renegade. Een zacht liedje dat een meer elektronisch getint refrein bevat, voor de verandering gezongen door de male vocalist. De rollen worden aldus voor het eerst omgekeerd.

Htrae is de titel van de volgende track en begint als een ballade maar wordt halverwege omgevormd tot een van de hevige songs, afgewisselt met plotse tempowisselingen die het een beetje een chaotische indruk geven, een van de mindere songs op het album. Er wordt een overgang gemaakt met de intermezzo Bizarro World, dat een haast buitenaardse atmosfeer opwekt. Afgesloten wordt er met Paranoia Extravaganza, een ballad waarvan je volledig tot rust komt, perfect om mee te eindigen.

De tracklist:

  • Virus Jones
  • State Of Decay
  • Falling Skywards
  • Earthlings
  • You Left Me Dead
  • Brutal Romance
  • Alienation
  • Renegade
  • Htrae
  • Bizarro World
  • Paranoia Extravaganza

Het album is vanaf 28 februari te koop en pre-orders (op 25 februari) kunnen al geplaatst worden via de website. Meer informatie: www.xdeadlockx.com.

Geschreven door Tim Vermoens

Tags: 
Categorie: