Amon Amarth - Surtur Rising

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Amon Amarth - Surtur Rising

amon_amarth.jpgVandaag is het nieuwe album Surtur Rising van Amon Amarth in Europa gereleased. Tijd voor een review van deze nieuwe plaat.


Benieuwd of deze opvolger van Twilight of the Thunder God even goed of zelfs beter klinkt? Ja hoor, dit nieuwe Amon Amarth album valt ten zeerste in de smaak!

Dit achtste studio album van de Zweedse viking melodic death metal band is opnieuw een typisch Amon Amarth album. Al van bij de eerste track hoor je de kenmerken van deze band: zware gitaren en drum, met de bulderende stem van Johan Hegg. De inspiratie voor de lyrics is wederom uit de Noorse mythologie gehaald. Titels als War of the Gods, Loke's Treachery (part II) en The Last Stand of Frej laten dit bijvoorbeeld duidelijk blijken.

De cd begint onmiddelijk met een van de zwaarste liedjes op het album: War of the Gods. Een kort gitaardeuntje leidt de eerste growl van Johan in, gevolgd door een combinatie van snelle gitaarriffs en donderende drumslagen. Ook komt hier een prachtige gitaarsolo in voor. Het tweede nummer getiteld Töck's Taunt - Loke's Treachery Part II is een opvolger van Hermods Ride to Hell (Loke's Treachery Part 1) van op de cd With Odin on our Side. Het kan dan ook gezegd worden dat dit album goed aansluit bij de topper With Odin on our Side. Het liedje is iets donkerder dan de voorganger. De volgende song 'Destroyer of the Universe' heeft een snel tempo en een catchy refrein en behoort ook tot een van de zwaarste tracks op het album. Met Slaves of Fear neemt het tempo af, een eerder chill maar nog steeds heel headbangbaar nummer. Deze trend van nummers zet zich verder door (de hardste nummers zijn al voorbij), wat misschien voor sommigen het 'steeds hetzelfde' gevoel teweeg brengt. De volledige tracklist:

  • War of the Gods
  • Töck's Taunt - Loke's Treachery Part II
  • Destroyer of the Universe
  • Slaves of Fear
  • Live Without Regrets
  • The Last Stand of Frej
  • For Victory or Death
  • Wrath of the Norsemen
  • A Beast Am I
  • Doom Over Dead Man
  • Aerials (SOAD cover waar we u hier over verteld hebben, als bonus track)

Zoals gewoonlijk van Amon Amarth is ook de coverart wederom indrukwekkend. De hoes straalt kracht en dynamiek uit. De Noorse reus Surtr wordt voor een vulkaan afgebeeld, zwaaiend met zijn brandend zwaard, klaar om zich te mengen in de strijd met de Goden tijdens Ragnarok, het einde van de wereld.

Als je op zoek bent naar iets vernieuwend, kan je best niet stil blijven staan bij dit album. Dit is gewoon Amon Amarth zoals ze dat altijd zijn, lekker hard en headbangbaar. Enig minpuntje is dat het album naar het einde toe wat hetzelfde begint te klinken, maar dit is voor fans uiteraard geen probleem. Aanzie het als meer van dat goeds!

Geschreven door Tim Vermoens

Tags: 
Categorie: