Kokomo - If Wolves

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Kokomo - If Wolves

Kokomo ,If Wolves , recensie, erik van dammeOp 23 April kwamen Kokomo hun CD voorstellen op het Dunk! Festival. Een cd die tot stand gekomen is dankzij het eigen Dunk! Records label dat aan dat festival verbonden is. 6 songs van gemiddeld 7 tot 8 min waarvan het kortste 'Arcade Romania' 4 min 46 duurt.


Het eerste wat opvalt is dat op dit album geen 'screams' voorkomen zoals op de voorganger 'Mattehorn Bob And The Black Fair'. Ergens is dat wel jammer want het zorgden er voor dat ze een beetje buiten de typische 'post-rock' lijntjes kleurden en daarom ook wat meer uniek over kwamen.

Deze 'If Wolves' ligt dan wel meer in het post-rock verlengde om het zo te zeggen. Vooral heel strak (live zelfs nog meer dan op cd eigenlijk) heel hard en heel intens. Een cd die zowel de globale post-rock liefhebber tot zelfs menig metal fan zou moeten kunnen bekoren gezien de harde sound die soms met momenten naar de metal neigt.

Het zorgt er toch voor dat Kokomo ondanks het gemis van die voorgenoemde scream dus wel een beetje buiten de lijntjes kleurt en zo hoort het ook. Er is ook een evolutie merkbaar naar een volwassener sound tegenover de eerste cd en ook deze evolutie is positief.

Een van de absolute hoogtepunten is het naast voornoemde 'Arcade Romania' het prachjtge 'Epochs And Archives' een 8min 17 durende mokerslag die je verweesd achter laat. Just the way I like them.

Op CD geweldig goed, live zelfs nog beter. Check them out als ze nog eens komen.

tracklist

  • ? Go, Mordecai
  • 91 Meter
  • Versus Silotron
  • Epochs And Archives
  • Arcade Romania
  • Fuchs

Geschreven door Erik Van Damme

Categorie: