Honour Crest - Metrics

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Honour Crest

Album: Metrics

Genre: Post-hardcore/Electronica

Label: Indianola Records

Score: 80/100

Met het gedacht dat de hedendaagse corebands meestal van hetzelfde soort zijn, geeft Honour Crest een heel andere vorm van core weer in hun muziek. Deze Amerikaanse band, gevormd in 2009, speelt met post-hardcore, metalcore en elektronica in hun muziek. Laat mij eerlijk zeggen, het is echt GEEN dubstep wat er in deze muziek wordt weergegeven. Het is pure elektronica zoals we dit kennen van andere bands zoals Asking Alexandria of Enter Shikari.

De gitarist Zach Fitzpatrick, de bassgitarist Jimmy Dillon en drummer Cory Beaver geven hun muzikale talenten perfect weer. Dit gebeurt ook mede door in samenwerking te gaan met de agressieve vocalen van Lucas Borza en de elektronische programmatie als backing vocalist Chad Orange. Deze vijf bandleden hebben elkaar echt gevonden en  tonen hun haarfijne talenten in deze lekkere muziek.

Het album ‘Metrics’ is ondertussen hun derde album en is de opvolger van de EP ‘Honour Crest’. Het is meer dan een waardige opvolger geworden, want de band laat alles horen, zien en voelen wat ze in hun mars hebben. Zeer gepassioneerde en agressieve vocalen, perfecte technieken in zowel drum als gitaren en een krachtige samenhang tussen de muziek en de teksten. Honour Crest heeft het echt allemaal!

De elektronica komt heel mooi tot zijn kracht en geeft me wel het gevoel dat ze ook hun beïnvloeding van bands als Asking Alexandria of een andere dergelijke band hebben overgenomen. Toch vind ik persoonlijk deze band beter dan Asking Alexandria. Daar waar Asking Alexandria fouten maakt in hun muziek, grijpt Honour Crest in. Ondanks dat we al vaker bands hebben gehoord met elektronica, smaakt deze band gewoon naar meer. De samenhang tussen metal(core) en elektronica moet perfect zijn en bij Honour Crest lukt dit gewoon enorm goed! De zang is daarnaast ook zeer sterk en krachtig en de breakdowns hebben een geweldige harmonie met de muziek en de teksten.

Fans van bands als The Color Morale, Motionless In White, Asking Alexandria, I See Stars, Dream On Dreamer, Words Like Daggers, Like Moth To Flames, The Devil Wears Prada en andere dergelijke bands, zullen zeker aan hun trekken komen met dit album. Het is een absolute aanrader voor de hedendaagse post-hardcore fan, die houdt van dat tikkeltje meer!

De tracklist van het album ‘Metrics’ bestaat uit de volgende songs:

1. Flux
2. Lighthouses
3. We Walked On Glass
4. Horcrux
5. Interlude
6. Search And Seizure
7. Crawling Through Quicksand
8. Reason With Myself

Meer info over Honour Crest:

Categorie: