Morpheus - Last Man Standing

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Morpheus

Album: Last Man Standing

Genre: Heavy Rock

Label: /

Score: 75/100

In het begin was er Moonfire. Door de komst van de nieuwe gitarist (Jan Verhoeven) en de drummer (Steven Baeten) beslisten de bassist/zanger (Geert Helsen) en de lead gitarist (Yves Van Dorsselaer) dat een naamsverandering gepast was. Zo ontstond Morpheus. Morpheus doet bij vele mensen denken aan het personage uit de film The Matrix maar het is eigenlijk een verwijzing naar een god. Het gaat hier over de Griekse god van de droom. Moonfire had een goede live reputatie. Met de nieuwe line up wil men bewijzen dat deze reputatie er nog altijd is. Hun eerste debuutplaat kwam er in 2013.

Ondertussen heeft de band hun eerste EP genaamd 'Last Man Standing' uitgebracht. Dit is een rock ’n roll album met alternative en metal invloeden. Deze combinatie klinkt zeer geslaagd. Het eerste nummer op dit EP is ‘Sad Girl’. Dit is een typisch rock ’n roll nummer. De rest van het album gaat in deze stijl verder. Bij dit nummer begint men al spontaan te headbangen. ‘Last Man Standing’ is de titeltrack van dit album. Dit nummer begint rustiger dan het vorige nummer. De gitaren zorgen voor een rustige sfeer. Tussenin zijn er wel wat zwaardere stukjes maar over het algemeen is dit nummer rustiger. ‘Disrespect’ begint rustig maar hier zijn al wat zwaardere stukken te horen en er is zelfs een gitaarsolo. De lead gitaar wordt op momenten op de voorgrond gezet en dit is zeker een pluspunt. De solo benadrukt de typische rock ’n roll sfeer. Het nummer ‘My Savior’ begint iets steviger. Aan de hand van dit nummer horen we dat de band een drummer gekozen heeft die goed thuis hoort in dit genre. De gitaarriffs zijn ook bij dit nummer harde rock ’n roll riffs. ‘Hero’ is een zeer goed nummer. De zanger heeft een stevige rock stem, dit komt ook hier weer tot uiting. We horen een mooie gitaarsolo tijdens dit nummer. De solo doet op sommige momenten denken aan een Slash solo. De afsluiter van deze geweldige EP is het nummer ‘Let It All Out’. Hier laat de band nog maar eens horen wat ze in hun mars hebben. De combinatie van een stevige rock stem, goede gitaarpartijen, een goede baspartij en stevige drums zorgt ervoor dat dit nummer nog lang blijft hangen. De overgang van de iets rustigere stukken naar de zware stukken verloopt zeer goed.

Dit is de eerste EP van de band. We weten nu dat deze band potentieel heeft. Ook al is deze muziek niet zo vernieuwend, we krijgen wel wat ons beloofd is, namelijk een stevige portie rock ’n roll. We kunnen de muziek vergelijken met old school jaren ’80 en ’90 rock. Dit album is een aanrader voor iedereen die zin heeft om naar een goede portie old school rock te luisteren.

Vanaf oktober zal de band ook gaan touren, check hun site voor meer informatie. Hier kan u alvast een nummer van de band beluisteren.

Tracklist:

  1. Sad Girl
  2. Last Man Standing
  3. Disrespect
  4. My Savior
  5. Hero

Meer info over Morpheus:

morpheus last man standing cover

Categorie: