Butcher Babies - Take It Like A Man

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Butcher Babies

Album: Take It Like A Man

Genre: Metalcore

Label: Century Media Records

Score: 85/100

Butcher Babies is de metal band die bestaat uit zangeres Heidi Shepherd, tweede zangeres Carla Harvey, gitarist Jason Klein en drummer Chrissy Warner. De band, die uit Los Angeles komt, heeft al vaker het podium mogen delen met bands als Marilyn Manson, Danzig, Rob Zombie en Five Finger Death Punch. Zo stonden ze in juni ook op Graspop Metal Meeting op de main stage.

Met producer Logan Mader (bekend van Fear Factory en Gojira) heeft de band een nieuw album op de markt gebracht, namelijk ‘Take It Like A Man’. Het is brutaal, eerlijk en ontzettend zwaar. Butcher Babies vertelt ons dat de metalheads even verder moeten kijken en naar het emotionele aspect moeten kijken in hun songs, en niet alleen naar de twee frontvrouwen.

Als men de CD ‘Take It Like A Man’ met één band kan vergelijken, dan is het wel Otep. In zangkwaliteiten en gitaartechnieken lijkt het erg sterk op Otep hun muziek, maar daarnaast heeft Butcher Babies ook gespeeld met metalcore aspecten in hun nieuwe album.

In de eerste CD van Butcher Babies, ‘Goliath’, was er geen samenhang te vinden, maar in ‘Take It Like A Man’ horen we voor het eerst een perfecte samenhang tussen teksten en muziek. Iedere song heeft een diepgang en deze vrouwen kunnen dan toch echt zingen. In hun eerdere album was het geschreeuw, maar in het nieuwe album wordt er een diepe band van emotionaliteit naar voren gebracht, dat de rode draad is door het gehele album. Een ontdekking voor wie hen nog niet kent, een nieuwe verrassing voor de liefhebbers.

Tracklist:

  1. Monsters Ball
  2. Igniter
  3. The Cleansing
  4. The Butcher
  5. Gravemaker
  6. Thrown Away
  7. Never Go Back
  8. Marquee
  9. Blood Soaked Hero
  10. Dead Man Walking
  11. For The Fight
  12. Blonde Girls All Look The Same
  13. Serpents Or Disciples (Bonus Track)

Meer info over Butcher Babies:

butcher babies take it like a man cover

Categorie: