Like A Storm - Awaken The Fire

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Like A Storm

Album: Awaken The Fire

Genre: Hard rock

Label: Another Century

Score: 85/100

Like a Storm is een opkomende band uit Nieuw-Zeeland. Het genre van deze band kan het best omschreven worden als hard rock maar men experimenteert ook met andere instrumenten waardoor het niet zomaar een typische hard rock band is. Zo probeert de band gebruik te maken van een baritone gitaar en er wordt zelfs een didgeridoo gebruikt. Deze band heeft een bezetting van vier man waarvan drie familie van elkaar zijn. De broers Chriss (zanger, gitaar, didgeridoo, toetsenist), Matt (gitaar, achtergrond zang, toetsenist) en Kent Brooks (bassist, achtergrond zang, gitaar, toetsenist) richtten de band op in 2005. Ondertussen heeft de band al een deel mensen zien komen en gaan en werken ze nu samen met Zach Wood (drummer, percussie). Dit lijkt een goede combinatie en we kunnen alleen maar hopen dat deze vier samen blijven. Ook al begon de band in 2005, we moesten wachten tot 2010 op het eerste album. Ondertussen zijn we aanbeland aan het vierde album en heeft de band al veel lovende commentaren gekregen doorheen Amerika en Europa. Men noemt deze band zelfs een van de best opkomende bands. Na het beluisteren van het nieuwe album lijken deze commentaren ook terecht. Like A Storm heeft al op affiches gestaan met enkele grote namen zoals Korn, Sick Puppies, Creed, Puddle of Mudd, Alter Bridge en nog vele anderen.

Het eerste nummer op het album is Chaos. Hier horen we al direct de invloed van de didgeridoo. Voor velen die deze muziek nog nooit beluisterd hebben voelt het in het begin een beetje onwennig maar tegen de tijd dat je dit album doorgenomen hebt leer je het geluid en vooral de meerwaarde van de didgeridoo te appreciëren. Het eerste dat we horen is de didgeridoo en hierna vallen de stevige gitaren in. Naarmate het nummer vordert kunnen we een vergelijking maken met Sick Puppies en zelfs Three Days Grace. Love The Way You Hate Me is het tweede nummer op dit album en dit is een typisch hard rock nummer. De aandacht bij dit nummer wordt vooral gevestigd op de nevengeluiden waar de toetsenist verantwoordelijk voor is. In het midden van het nummer valt de muziek stil en maakt alles plaats voor de didgeridoo. Hierna bouwt men rustig de muziek weer op en men werkt zo naar een hoogtepunt toe. We hebben het nog niet gehad over de baritone gitaar. Deze komt aan bod in het nummer Wish You Hell. Als we een vergelijking moeten maken met andere artiesten kunnen we zeggen dat de intro een beetje aan Volbeat doet denken en wat erna komt zou een mix kunnen zijn van Sick Puppies en Puddle of Mudd. Door het gebruik van de baritone blijft deze muziek luchtig en zeer tof om naar te luisteren. We kunnen zelfs zeggen dat dit nummer een ietwat country sfeer met zich meebrengt. Naar het einde toe horen we een kleine solo. Het spijtige is dat deze solo zeer kort is want deze smaakte zeker naar meer.

Break Free is een rustiger nummer en tevens ook een van de langste nummers op het album. Of dit een mindere noot op het album is, zeker niet. Zo bewijst de zanger Chris over welke kwaliteiten hij beschikt. Hij kan zowel stevige als rustige nummers zingen. Een nummer wat zeker nog lang blijft hangen is Become The Enemy. Dit is een echt sing-along nummer dat live op veel steun zou kunnen rekenen. Het blijft hangen bij mensen die bijvoorbeeld deze band niet kennen maar live eens gaan kijken. Wat speciaal aan dit nummer is, is de solo. Deze is zeer goed maar alleen weer veel te kort. Op de achtergrond horen we tegelijk ook de didgeridoo. Voor een nummer met een akoestische intro zijn we aanbeland bij Southern Skies. Naarmate het nummer vordert komt er een gitaar met lichte distortion bij. Deze voorziet ons ook van een leuke interlude. Six Feet Under is dan weer een van de zwaardere nummers en is op technisch gebied geen hoogstaand nummer maar dat hoeft het ook niet te zijn. Dit nummer klinkt leuk, heeft een leuke melodie en is makkelijk om mee te zingen. Ideaal dus om als een publiekslieveling genomineerd te worden. Hier horen we ook weer een leuke gitaar interlude waar we aan kunnen horen dat we op instrumentaal gebied toch kwaliteit voorgeschoteld krijgen.

Een nummer dat ook een eervolle vermelding moet krijgen is zonder twijfel de laatste track op dit album genaamd Nothing Remains. Een zeer leuke intro zorgt ervoor dat de luisteraar in een goede mood raakt. De rest van dit nummer is ook zeer leuk. Hier horen we dat de band meer afstapt van de typische rock riffs. Tussenin horen we ook een verteller die zijn zegje doet. Dit nummer duurt ook langer dan het typische rock nummer.

Like A Storm is een band waar we nog veel van mogen verwachten en we mogen onze verwachtingen ook hoog zetten. Het is niet alsof iedere band gebruik maakt van een didgeridoo en een baritone gitaar. De combinatie van bovengenoemde instrumenten met moderne rock schema’s valt bij vele mensen in goede aarde. Soms is het misschien een beetje aanpassen omdat we niet allemaal gewend zijn aan deze instrumenten maar als je het tijd geeft dan ga je deze band zeker graag horen als je veel rock en hard rock luistert.

Tracklist: 

  1. Chaos
  2. Love The Way You Hate Me
  3. Wish You Hell
  4. Break Free
  5. Never Surrender
  6. Become The Enemy
  7. Southern Skies
  8. Six Feet Under
  9. Gangsters Paradise
  10. Ordinary
  11. Nothing Remains

Meer info over Like A Storm:

 

like a storm awaken the fire cover

Categorie: