Heaven's Gate - Best For Sale!

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Heaven's Gate

Album: Best For Sale!

Genre: Melodic power metal

Label: Limb Music

Score: 80/100

Sascha Paeth, wie deze naam niet kent ontbreekt een stukje heavy metal cultuur. Deze Duitse gitarist, bassist en producer heeft onder andere samengewerkt met Epica, Kamelot, Rhapsody of Fire,en vele andere bekende bands. Echter, wellicht iets minder bekend voor sommigen, was de Duitser eind jaren '80 en de jaren '90 ook actief in de heavy metalband Heaven's Gate, die inmiddels heen is gegaan. Toch weerhoudt het Limb Music er niet van om nog een compilatiealbum uit te brengen, zestien jaar na het uiteen vallen van deze band. Het verzamelingswerkje van Heaven's Gate krijgt de naam Best for Sale! mee en bestaat uit liefst zeventien nummers, redelijk scheutig voor een band met slechts vijf albums. Hoe dan ook...

De zachte opener van het album had ik niet direct verwacht bij deze heavy metal band, maar het is zeker een nummer dat hun album meerwaarde geeft. Doordat het aantoont dat de zanger verschillende zangstijlen heeft. The Best Days of My Life is een nummer met een zachte intro, catchy lyrics en leuke riffs dat ervoor zorgt dat het alles heeft om in je hoofd te blijven hangen voor dagen aan een stuk. Je moet niet denken dat elk nummer zo is, in tegendeel: de volgende nummers gaan er weer lekker hard en snel aan toe, zoals we Heaven’s Gate kenden. He’s the Man is een nummer dat met doedelzakgeluiden begint, maar laat je daardoor niet misleiden. De gitaarriffs en samenhang met de drums maken van dit een zeer goed nummer.

Noah’s Dream, een song dat opent met de zanger dat zachtjes zingt, met geen enkele instrumenten of andere achtergrondgeluiden. Het komt heel zacht en liefelijk over hoe hij het brengt. Daarna joinen de drums en gitaars om dit nummer compleet te maken.

De rest van het album zijn stuk voor stuk prachtige songs en dus is het begrijpbaar waarom deze gekozen zijn voor dit album. Het is een aanrader voor elke liefhebber en een echt eerbetoon aan de band. Dit is de beste manier om een samenvatting van de carrière van een band te brengen.

Tracklist:

  1. Best days of my life
  2. Flashes
  3. Gate of heaven
  4. He's the man
  5. In control
  6. Livin' in hysteria
  7. Mastermind
  8. Noah's dream
  9. On the edge
  10. Path of glory
  11. Planet Earth
  12. ​Rising sun
  13. Surrender
  14. The neverending fire
  15. Tyrants
  16. Under fire
  17. White evil

Tags: 
Categorie: