Bad Cop/Bad Cop - Not Sorry

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Bad Cop/Bad Cop

Album: Not Sorry

Genre: Punk

Label: Fat Wreck Chords

Score: 48/100

“We’re gonna be taken seriously”, horen we Stacey Dee ergens halverwege deze ‘Not Sorry’ zweren. De frontvrouw werd voornamelijk bekend vanwege een protagonistenrol in ‘Home Street Home’, de punkmusical van Fat Mike die eerder dit jaar uitkwam. Nu heeft ze met haar girlband Bad Cop/Bad Cop een volwaardig debuutalbum klaar en daarmee moet en zal ze naar eigen zeggen ernstig genomen worden! Het is evenwel onduidelijk of dat een belofte aan zichzelf al dan niet een dreigement aan de toehoorder is. Wat we na een aantal luisterbeurten wel kunnen bevestigen is dat Bad Cop/Bad Cop nog veel melk mag drinken om de belofte van volwassenheid waar te maken.

Deze band laat zich immers makkelijk omschrijven als de missing link tussen The Distillers en Avril Lavigne. M.a.w bakvissen-poppunk. Of was het punkpop? Hoe dan ook, iets waar wij – prille dertigers - niet op hebben zitten wachten en u vermoedelijk evenmin. Niet dat het standaard drie-akkoorden-gitaargeweld onaardig is, verre van. Nee, het zijn die pseudo-rebelse teksten, zoals “You’re with us or against us/It’s yes or no/Your silence is defense of the status quo/If you support me, then come and join me”, waar we het heen-en-weer van krijgen. Wanneer deze ook nog gezongen worden met een stemmetje zo irritant en ongeloofwaardig als dat van ons betweterig twaalfjarig nichtje, valt er nog bijzonder weinig serieus te nemen.  

Zijn er dan geen sterktes te noteren? Toch wel, Here’s To You is een goed gemaakte, semi-akoestische country stomper en ook Cheers behoort tot het betere poppunk werk van de laatste tijd, zonder daarmee aanspraak te maken op een innovatieprijs. Maar twee bescheiden lichtpunten op een plaat vol clichématige en infantiele deuntjes, het is heel erg pover. De noodzaak van een plaat als deze neemt nu eenmaal af naarmate het schaamhaar er door begint te komen... Dus indien u ouder bent als vijftien, wees ‘not sorry’ om Bad Cop/Bad Cop links te laten liggen.   

Tracklist: 

  1. Nightmare
  2. Anti Love Song
  3. Here's To You
  4. Cheers
  5. Joey Lawrence
  6. Sugarcane
  7. I'm Alright
  8. Old Dogs
  9. Like, Seriously
  10. Rip You To Shreds
  11. The 'Wood
  12. Firewater
  13. Support

Meer info over Bad Cop/Bad Cop:

bad cop/bad cop not sorry cover

Tags: 
Categorie: