TesseracT - Odyssey/Scala

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: TesseracT

Album: Odyssey / Scala

Genre: Progressive / Groove / Experimental metal

Label: Century Media Records

Score: 90/100

TesseracT, de band die in 2011 hun debuutalbum ‘One’ aan het publiek voorstelde, heeft gedurende de laatste paar jaar getourd met bands als Devin Townsend, Protest The Hero en Between The Buried And Me. Ze hebben hun doorbraak gekregen omwille van hun progressive metal genre.

In 2013 hebben ze met hun album ‘Altered State’ nog samen getourd met bands als Intronaut en Cloudkicker. Het werd één van de beste albums ooit.

‘Odyssey’ of ook wel ‘Odyssey/Scala’ komt dan in 2015 uit in de vorm van een live CD en DVD. Het album is gefilmd in de Altered State tour in het najaar van 2014. Het album geeft een antwoord op het oude en nieuwe materiaal van TesseracT en de band doet dit met een sublieme weergave in muziek, film en sfeer.

In de CD en DVD merk je de perfecte samenhang tussen instrumenten, de interactie tussen bandleden en publiek en wordt het progressive metal gehalte de hoogte ingeschoten. Duidelijk is dat TesseracT één van die bands is die je nooit zal loslaten. Natuurlijk is het ook prachtig dat de originele zanger, Daniel Tompkins, zijn terugkeer vindt in de band en in de muziek.

Tracklist:

  1. Singularity
  2. Deception – Concealing Fate Part II
  3. The Impossible – Concealing Fate Part III
  4. Perfection/Epiphany – Concealing Fate Parts IV/V
  5. Origin – Concealing Fate Part VI
  6. Of Matter – Proxy
  7. Of Matter – Retrospect
  8. Of Matter – Resist
  9. April
  10. Nocturne
  11. Acceptance – Concealing Fate Part I

Meer info over TesseracT:

tesseract - oddyssey/scala cover

Tags: 
Categorie: