Moments - Hopes & Dreams

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Moments

Album: Hopes & Dreams

Genre: Melodic hardcore

Label: eigen beheer

Score: 95/100

Als we het over de hardcore scene hebben in België hebben we tal van grote namen. Als we echter zoeken naar melodic hardcore dan zijn er minder grote namen, dit betekent niet dat er geen grote namen zijn natuurlijk. Moments is zonder twijfel een van de beste bands in dit genre. In 2011 werd de band in Tessenderlo opgericht. Al vanaf het moment dat de band opgericht werd, konden ze rekenen op de support van vele mensen. Dit zag men aan onder andere het aantal optredens dat ze speelden van 2011 tot nu. Optredens afslaan doet deze band amper, een voorbeeld hiervan is het optreden op Miner Fest vorig jaar. Een band had wegens pech last minute afgebeld waardoor Moments gebeld werd en enkele uren later stond deze band op te treden. Ondertussen zijn er al enkele EP’s uitgekomen en dit zorgde voor een grote boost op het gebied van fanbase en naamsbekendheid. Dit is het eerste full length album van een band die omschreven wordt als een van de meest energieke live bands in de scene.

Enkele weken voor de uitgave van het album werd de track Black Widow uitgebracht en even later kwam hier al een videoclip van uit. Dit nummer sloeg zeker aan en het was dus wachten op meer. Het eerste nummer op dit album is Faith. Moments staat bekend om een heavy sound en hier horen we dit onmiddellijk terugkomen. Dit is een nummer dat als opener voor een show gespeeld kan worden en dit nummer zorgt er meteen voor dat het publiek enthousiast is. Voor een sneller nummer komen we aan bij The Things We Need. Dit nummer begint sneller en hier horen we de perfecte mix tussen het melodisch en hardcore element. Dit nummer is ook het perfecte nummer om te spelen na Faith, de overgang verloopt soepel en zet de toon voor de rest van het album. Het derde nummer op het album is al een bekend nummer ondertussen. Black Widow is een trager nummer dan het vorige nummer maar het is moeilijk om niet met dit nummer mee te zingen en mee te headbangen. Dit is zonder twijfel een van de meest catchy nummers van de band. Bij dit nummer komen de background vocals ook volledig tot hun recht. Brothers is een nummer dat begint met een cleane intro. Na deze intro neemt de zware Moments klank die we van de band gewend zijn over. De cleane gitaar horen we wel nog enkele keren terugkomen samen met emotionele en aangrijpende lyrics. Hiermee verwijzen we graag naar de volgende zin die in de tekst terugkomt: “You will guide us the way. If you give us a sign that we can follow. Can you give us a sign. Cause you’ll always be my brother”.

Lost Thoughts is een nummer waar we alleen een piano horen, dit zorgt ervoor dat we even wegdromen tot Dries ons uit deze droom haalt met het volgende nummer. Met Lost Souls gaat de band er weer stevig tegen aan. Dit nummer trakteert ons op geweldig gitaarwerk. Alsof dat niet genoeg was is er nog een geweldige singalong strofe. Een van de laatste nummers op het album is het zwaarste nummer op dit album. Break The Chains legt de nadruk op het hardcore element. Dit is ook een snelle song waarbij we op optredens vele moshpits zullen zien. De strofe is ook hier weer een singalong strofe dat door de fans meegebruld zal worden tijdens optredens. Het melodische komt weer terug bij het voorlaatste nummer op het album genaamd Our Dreams. Dit is een song die live veel sfeer met zich mee zal brengen. Dit nummer is ook niet zo snel als het vorige nummer. Afsluiten doet de band met The Architect. Ook dit is weer een nummer van zeer hoge kwaliteit. De breakdowns zijn zeer goed getimed en ook hier legt men de nadruk meer op de geweldige gitaarstukken van Jeffrey Beutels en Kristof Fransen.

Als dit album niet op de internationale markt zal aanslaan, dan zal er geen enkel Belgisch album meer de internationale markt op gaan. Dit album bevat de typische Moments elementen. De background vocals van Gert-Jan in combinatie met de snoeiharde basslijnen komen altijd op de perfecte momenten. De vocals van Dries Monsieurs zijn van zeer hoge kwaliteit en passen zeer goed in het plaatje. Om het geheel af te werken verwijzen we naar Benjamin Hendrickx met zijn explosieve drumstijl. Dit is een geweldig album voor de liefhebbers van de hardcore scene, de melodic hardcore scene maar ook voor muzikanten. We kunnen zeggen dat 'Hopes & Dreams' voor vernieuwing zorgt in dit genre. Dit album zit vol passie en dit horen we ook. Het gaat zeer moeilijk worden om dit album te overtreffen. Dit album is ook zonder twijfel een van de beste albums uit 2015. Deze gasten verdienen zeer veel respect en credit voor het werk dat ze hier afgeleverd hebben. Keep up the good work Moments!

Tracklist: 

  1. Faith
  2. The Things We Need
  3. Black Widow
  4. For Once And For All
  5. Brothers
  6. Lost Thoughts
  7. Lost Souls
  8. Break The Chains
  9. Our Dreams
  10. The Architect

Meer info over Moments:

moments hopes & drieams cover

Tags: 
Categorie: