Glowsun - Beyond the Wall of Time

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Glowsun

Album: Beyond the Wall of Time

Genre: Psychedelic / Stoner / Rock

Label: Napalm Records

Score: 85/100

Ik beken schuld, al te vaak kamp ik met het probleem vooroordelen te hebben omtrent bepaalde zaken, zo ook over Frankrijk. Tot voor kort kon dit land me enkel met drie zaken overtuigen: Le  Tour de France, stokbrood en Serge Gainsbourg. Maar bij het beluisteren van de nieuwe plaat van Glowsun kan het niet anders dat ik deze de band als vierde item toevoegen aan dat lijstje.

‘Beyond the Wall of Time’ is het derde album van Glowsun en daarmee bewijzen de drie heren uit Rijsel dat ze maar al te goed weten waarmee ze bezig zijn. Verdergaand op hun prestaties van ‘Eternal Season’ uit 2012, zullen ze nog meer het psychedelische karakter uiten in combinatie met lekker scheurende riffs. Steeds opnieuw zullen ze een mysterieuze sfeer opwekken om die vervolgens heerlijk tot stof te verpulveren met een drumpartij die een loeiharde gitaar en bas mee doet spelen in het verhaal. Beginnen doet het album met Arrow of Time, een nummer dat begint op het ritme van oude klok gevolgd door hartkloppingen. Heel fijn hoe er zo een opbouw wordt gemaakt tot een nummer dat uiteindelijk alle hoeken van stoner zal verkennen. En dit op een vrij hoog niveau doorheen het gehele album. Zang komt er zeer weinig aan te pas, maar in Against The Clock worden we toch getrakteerd op enkele zweverige zanglijnen die perfect passen in het plaatje. Je merkt ook aan de songtitels en de albumnaam dat men voornamelijk zal werken rond het begrip tijd.

Besluit: Glowsun levert hier een knap staaltje werk. Waar ik ook zeker nog melding van wil maken is de fijne albumhoes. Live schijnt de band zeer indrukwekkend te zijn. Ze worden doorheen heel Europa best gesmaakt en bewezen dit met onder andere een Griekse tour in de eerste weken van de maand mei. Wie ze in ons land aan het werk wil zien: op 6 juni speelt de band in The Pit’s, Kortrijk!

Tracklist: 

  1. Arrow of Time
  2. Last Watchmaker's Grave
  3. Behind the Moon
  4. Flower of Mist
  5. Shadow of Dreams
  6. Against the Clock
  7. Endless Caravan

Meer info over Glowsun:

glowsun beyond the wall of time cover

Categorie: