Delta Crash - Fade Out

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Delta Crash

Album: Fade Out

Genre: Indie/poprock

Label: eigen beheer

Score: 67/100

Delta Crash, een Wetterse indiepop/rockband, bracht anderhalf jaar geleden een eerste ep uit en werken nu volop aan een opvolger. Als amuse-gueule laten ze alvast twee nagelnieuwe en gratis te downloaden nummers op de wereld los.

Met Fade Out en Fetch The Echoes nemen ze enigszins afstand van hun eerste release uit 2013. De jongens zijn wat meer mans geworden, de sound wat standvastiger. Het onbezonnen karakter heeft plaatsgemaakt voor een aanpak die soberder, maar tevens ook rijper is. Elk nummer is nog steeds herkenbaar Delta Crash door het karakteristiek stemgeluid van Koen De Gussem, al klinkt ook hij gegroeid in zijn zang.

Bij de demo ep uit 2013 gaven we hen de volgende raad mee: “De vraag die ons bij Delta Crash bezig houdt, is hoe ver hun ambitie reikt…Willen ze verder in het pop/rock genre zal de hitgevoeligheid nog hoger moeten om meer kans op airplay te krijgen. Willen ze meer het alternatieve circuit in, zullen ze de gitaren meer mogen laten bulderen en donkere stem meer ruimte moeten geven.” Met deze twee songs hebben ze klaarblijkelijk voor het eerste gekozen. Fade Out krijgt wel een ijzige gitaarsound mee maar is toch zeer radiovriendelijk geworden. Een nummer dat zijn oorwurmgehalte pas na enkele luisterbeurten prijs geeft, doorzetten is dus de meegeleverde raad. Waarmee de jongens resoluut de kaart van een degelijke maar makkelijk verteerbare sound kiezen. Niets mis mee, want kwaliteit genoeg, al hadden we ze persoonlijk liever het alternatievere circuit zien induiken. Daar kan de gebalde uithaal op het eind niets aan veranderen. Fetch The Echoes klinkt al even volgroeid en solliciteert uitdrukkelijk naar een breed poprock publiek.

 Als u het ons vraagt heeft Delta Crash een degelijke rijping richting de populaire radiocultuur gemaakt. Hun toegankelijke poprock biedt mogelijkheden, desalniettemin blijft de indruk hangen dat ze misschien net teveel tussen twee genres in zweven. U kan natuurlijk gewoon zelf een mening vormen door  de nummers legaal van hun website te sleuren en ons achteraf uw verdict kenbaar te maken. 

Tracklist: 

  1. Fade Out
  2. Fetch The Echoes

Meer info over Delta Crash:

Categorie: