Avenger - The Slaughter Never Stops

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Avenger

Album: The Slaughter Never Stops

Genre: New wave of British heavy metal

Label: Rocksector Records

Score: 64/100

Avenger is de Britse band die in 1982 werd opgericht door Brian Roos, Mick Moore en Gary Young. Hun roem duurde echter niet al te lang, want in 1985 stopte de groep er al mee. Ze kwamen echter weer samen in 2005 en begonnen de wereld rond te touren. Op 1 december 2014 brachten ze hun nieuwste album uit  'The Slaughter Never Stops'.

Mace Imperial, de opener van hun album, maakt meteen een goede start. Het creëert een donkere sfeer waar je niet genoeg van kan krijgen. Spijtig genoeg geeft de rest van het album niet wat je begint te hopen door hun intro. Hoewel de muziek krachtig en ritmisch is, kan de stem er spijtig genoeg niet aan voldoen. Race Against Time begint zeer krachtig en houdt er de beat heel goed in. Over de lyrics is duidelijk nagedacht. Het lied heeft alles om een zeer grote hit te worden, moest de zanger zijn stem niet zo forceren. De zanger, Ian Davidson Swift, heeft een unieke en zeer krachtige stem. Het enige nadeel is dat hij deze teveel forceert, waardoor hij zijn stem vervormt en de twijfel toeslaat of je het nummer al dan niet goed moet vinden.

Into the Nexus is aan de andere kant een zalig lied. De zanger raakt zonder probleem aan de hoge noten. De gitaren en drums spelen in perfecte harmonie met elkaar en zorgen voor een elektrische sfeer. Een krachtig lied en een aanrader! Killers geeft je een dubbel gevoel. Ian toont zijn beste kant, de muziek is ritmisch en gevuld met tempo. Toch is er iets wat niet klopt aan het nummer. Het had beter kunnen zijn, er ontbreekt iets dat het geheel af maakt.

Tenslotte eindigen ze hun album met Midnight Mass Destruction. Een song dat vol tempo begint, maar naar het einde toe zachtjes dempt tot complete stilte. De zanger laat wat meer van zijn zachte stem tonen en maakt er een prachtnummer van.

Conclusie: respect voor hun werk en zeker je oren openhouden naar nieuwe nummers van hen.

Tracklist:

 1. Mace Imperial
 2. Race Against Time
 3. Fate
 4. Fields Of The Burnt
 5. Into The Nexus
 6. Decimated
 7. In Arcadia Go!
 8. Killers
 9. Flayer Psychosis
 10. Shot To Hell
 11. Midnight Mass Destruction

Meer info over Avenger:

avenger the slaughter never stops cover

Categorie: