36 Crazyfists - Time And Trauma

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: 36 Crazyfists

Album: Time And Trauma

Genre: Metal

Label: Spinefarm Records

Score: 80/100

36 Crazyfists. Één van de bekendste metal(core) bands van Alaska. De band die we nog kennen uit de tijd van bands als Poison The Well en Chimaira; tijden die we toch wel erg missen. Deze band is dan ook geen band als een andere. De sfeer die 36 Crazyfists met zich mee brengt is altijd wel de oorzaak geweest van de meest superieure en gevoelige stemtechnieken die de zanger Brock Lindow met zich meebrengt.

36 Crazyfists bestaat ondertussen al van 1994, maar zijn anno 2015 nog steeds in business om het nieuwe en het zevende album ‘Time And Trauma’ aan het publiek voor te stellen. Het album heeft zware en agressieve nummers, maar ook diepzinnige en gevoelige nummers. Het is wel duidelijk dat het album metalcore gericht is. Elk nummer heeft iets passioneel, agressief en is diepzinnig. Het is dan ook niet te missen dat de breakdowns bij elke track gewoonweg passen. 36 Crazyfists is weer terug!

De band is een sterke aanhanger van bands als Deftones en Meshuggah. Dit is dan ook duidelijk te merken in hun songs, maar tegelijkertijd heeft 36 Crazyfists een eigen soort genre gemaakt. Metalcore met een scherp kantje; dit komt meestal door de aparte stemtechnieken die de band gebruikt. Daarnaast is de muziek erg harmonieus en melodieus, maar soms ook wel erg agressief en brutaal.

Tracklist:

 1. Vanish
 2. 11.24.11
 3. Sorrow Sings
 4. Lightless
 5. Time And Trauma
 6. Also Am I
 7. Translator
 8. Silencer
 9. Slivers
 10. Swing The Noose
 11. Gathering Bones
 12. Marrow

Meer info over 36 Crazyfists:

36 crazyfists time and trauma cover

Tags: 
Categorie: