Born From Pain - Dance With The Devil

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Born From Pain

Album: Dance With The Devil

Genre: Heavy Hardcore

Label: Beatdown Hardwear Records

Score: 90/100

De Nederlandse band Born From Pain vond hun oorsprong in 1997 in Heerlen. De band speelt muziek die meer naar het hardcore/crossover genre kan gelinkt worden. Born From Pain is opgegroeid in de scene waar thrash metal, NYHC en crossover, EU-metalcore en death metal erg bekend waren. Bands zoals Merauder, Stigmata, Earth Crisis, All Out War, Bolt Thrower, Slayer en Agnostic Front waren grote invloeden op de leden van Born From Pain.

Over de jaren heen is Born From Pain erg bekend geraakt in de hardcore wereld omwille van hun brutale, moordende snelle riffs en vooral hun erg agressieve breakdowns. De band heeft altijd het gevoel gehad dat ze in hun lyrics alles kwijt konden over thema’s als boosheid, frustraties, emoties en de sociale maatschappij. Born From Pain wou nooit een band zijn die cool of populair was; ze wouden zichzelf blijven. Ze konden hun gedachten en gevoelens kwijt in hun muziek.

Met het nieuwe album ‘Dance With The Devil’ brengt Born From Pain nogmaals een zeer afgewerkt album waar metal en hardcore zich mengen en uiteindelijk zich bekoren. De muziek is duidelijk crossover en geen metalcore; Born From Pain heeft dit typische 90’s hardcore gehalte. Alle nummers op het album zijn erg heavy en hebben perfecte gitaarlijnen. Een aanrader voor iedere hardcore liefhebber die houden van dat beetje meer!

Tracklist:

 1. As Above, So Below
 2. Cause & Effect
 3. Eye In The Sky
 4. Truth Of The Streets
 5. Chokehold
 6. Lone Wolf
 7. Dance With The Devil
 8. Roots
 9. Bleed The Poison
 10. Stand Free
 11. Nomad
 12. Hidden Track

Meer info over Born From Pain:

born from pain dance with the devil cover

Categorie: