Deez Nuts - Word Is Bond

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Deez Nuts

Album: Word Is Bond

Genre: Hardcore / Punk

Label: Century Media Records

Score: 85/100

De Australische band Deez Nuts hoeft niet echt meer geïntroduceerd te worden. Deze groovy hardcore punk band staat vooral bekend om hun bekende raps en hiphop invloeden. Hun bekendere singles Band Of Brothers en I Hustle Everyday zeggen dan ook wel meer als genoeg.

In 2015 komt Deez Nuts met een nieuw album, namelijk ‘Word Is Bond’. Dit album laat de pure eerlijkheid in oldschool hardcore style zien. De band gaat met dit album veel harder dan wat ze ooit eerder hebben getoond aan het publiek. De zanger JJ Peters en co. laten hun confrontatie zien met hun eigen muziek, in de zin van wat als het feest ooit stopt? Hun album is daardoor veel agressiever, passioneler en eerlijker dan ooit tevoren geworden. Deez Nuts heeft betere gitaarlijnen geplaatst, volledig gepakte breakdowns en nog meer zwaardere technieken gebruikt. Zodoende heeft Deez Nuts wel eens een grote invloed te pakken gekregen van thrash metal.

Zanger JJ Peters verklaart zichzelf: "I got pigeon-holed. This band was not meant to be something serious, but it gainted momentum as time rolled on and now I can say some shit that I really want to talk about. This album is the truest album we’ve ever put out". Het is dan ook wel leuk om te weten dat het album geproduceerd is door Andrew Neufeld (bekend van Comeback Kid) en Shane Frisby (bekend van The Ghost Inside en Bury Your Dead).

JJ Peters laat ook weten dat de band Deez Nuts alleen maar draaide om feesten en nog meer feesten. Maar de band wou ook meer uit hun muziek halen: "I’m growing up. I reached out to the band and told them I wasn’t feeling it, and they told me to write from the heart about whatever the fuck is on my mind. And I listened to them rather than being what I thought I was supposed to be. And the band approached it as talented musicians who weren’t held back by having to be the four-chord party band."

Voor de zanger waren het erg moeilijke momenten. Hij moest zijn muur breken die hij rondom zich had gemaakt. Maar eens dat hij zijn gevoel los liet, kwam alles naar buiten. Zodoende ontstond het album ‘Word Is Bond’. Op een bepaalde track van het album, namelijk Understand, komt er meer energie naar boven in 49 seconden dan ze ooit hebben gedaan. In de track Don’t Wanna Talk About It is de band erg agressief en brutaal gericht, maar laat wel zien waar Deez Nuts nu werkelijk om draait en dat is om het echte gevoel weer te geven en niet meer alleen te denken aan het feestgehalte van hardcore punk.

Zanger JJ Peters en co. voelen het album aan als een nieuwe geboorte. Met een lekkere vibe en eerlijkheid komt deze band in hardcore punk verder vooruit als vroeger. Je merkt dan ook in het album ‘Word Is Bond’ dat Deez Nuts een duidelijke evolutie heeft gemaakt, zowel instrumentaal en in lyrics.  Een mooiere evolutie in hardcore kan er niet zijn!

Tracklist:

 1. Word
 2. Yesterday
 3. Pour Up
 4. What’s Good?
 5. Behind Bars
 6. What I Gotta Do
 7. Chess Boxin’
 8. Don’t Wanna Talk About It
 9. Face This On My Own
 10. Wrong Things Right
 11. Understand
 12. Party At The Hill
 13. The Message
 14. Word Is Bond

Meer info over Deez Nuts:

deez nuts word is bond cover

Categorie: