Bob Wayne - Hits The Hits

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Bob Wayne

Album: Hits The Hits

Genre: Rock/Outlaw Country

Label: People Like You Records

Score: 55/100

Bob Wayne is een Amerikaanse countryzanger die reeds vier albums op zijn palmares had staan alvorens dit album op ons los te laten. Als u nog nooit van Bob Wayne hebt gehoord, dan kan ik dat best begrijpen. Een snelle zoektocht op verschillende sites toont alvast aan dat Bob ondanks vier albums slechts een kleine 27.000 vind-ik-leuks scoort op Facebook en ook zijn video’s op YouTube worden niet al teveel bekeken in vergelijking met de grote artiesten uit zijn genre.

Dus moet de man uit Nashville bij zichzelf gedacht hebben: hoe kan ik met mijn volgende album wel de aandacht van de wereld trekken? Zittend in zijn schommelstoel, trekkend aan een pijp en na een laatste keer in zijn baard gewreven te hebben kwam dan uiteindelijk het volgende, geniale plan: ‘Ik maak een coveralbum vol hits maar dan in het genre waar ik zo verzot op ben, namelijk country!’ Zo gezegd, zo gedaan en dat leidde tot het vijfde album van Bob Wayne: 'Hits The Hits.'

Het plan van Bob Wayne kan gerust slagen, mensen zijn dezer dagen best fan van een goeie cover in een totaal andere stijl. Maar Bob laat heel wat steken vallen. Een cover brengen doe je pas wanneer je er zeker van bent dat die het origineel enigszins kan evenaren en hopelijk kan overtreffen. Geen makkelijke opgave wanneer je nummers covert van artiesten zoals Led Zeppelin, Guns ’n Roses of The Rolling Stones.

Je moet het uiteraard maar durven, zulke grote artiesten coveren. Jammer genoeg zal Bob de bal vaak ferm misslaan. De intro van Sweet Child O’ Mine op banjo was voor mij persoonlijk de grootste blunder van het album. Ik raad de heer Wayne aan om de eerstkomende maanden toch niet in de buurt van Slash te komen, of die krijgt meteen een Gibson Les Paul tegen zijn smoel. Anderzijds is dit wel het enige nummer waar Bob op zijn eigen manier een enigszins creatieve toets toevoegt. In de andere nummers zal hij perfect het nummer coveren zoals het origineel klinkt. Zelfde solo’s, zelfde manier van zingen, een perfecte kopie. Bij Sweet Child O’ Mine zal hij de tekst  op een andere manier brengen dan Axl Rose dat doet, op een rustiger tempo.

Verder zijn er ook hedendaagse covers te vinden op het album: Crazy van Gnarls Barkley, Radioactive van Imagine Dragons en Disturbia van Rihanna. Eén hedendaagse cover valt misschien iets meer op dan de andere en dat is All About That Bass, oorspronkelijk van Meghan Trainor. Naast de gebruikelijke country horen we in dit nummer plotseling ook veel latin! Maar dat maakt het er niet echt beter op, erger nog: Bob maakte voor dit nummer zelf een videoclip waarbij hij mooie slanke vrouwen van zich afslaat omdat hij enkel oog heeft voor een vrouw met net dat maatje meer.

Over het algemeen brengt Bob Wayne een weinig origineel album. Dit is althans mijn persoonlijke mening, ik heb het nu eenmaal niet op covers die niet aan het origineel kunnen tippen. De nummers worden best goed gespeeld en Bob Wayne zal vaak een aanstekelijk tempo in zijn nummers verwerken, dat moet ik hem wel nageven. Ik stel voor dat als u de persoon Bob Wayne verder wilt ontdekken, u liever naar zijn eerder verschenen werk luistert. Vorig jaar bracht hij ‘Back To The Camper’ uit en dat is best een fijn album met eigen geschreven materiaal. En als u eens een drietal minuten goed wil lachen, bekijk dan toch maar eens de clip van All About That Bass. Best hilarisch hoe hij een hotdog voedert aan zijn volumineus vriendinnetje.

Tracklist:

  1. Rock And Roll (Led Zeppelin)
  2. Skyfall (Adele)
  3. Sweet Child O’ Mine (Guns ’n Roses)
  4. Sympathy For The Devil (Rolling Stones)
  5. I Shot The Sheriff (Bob Marley & The Wailers)
  6. Crazy (Gnarls Barkley)
  7. Under The Bridge (Red Hot Chili Peppers)
  8. Radioactive (Imagine Dragons)
  9. Come Together (The Beatles)
  10. Disturbia (Rihanna)
  11. The Kids Aren’t Allright (The Offspring)
  12. All About That Bass (Meghan Trainor)
  13. Crazy Train (Ozzy Osbourne)

Meer info over Bob Wayne:

bob wayne hits the hits cover

Tags: 
Categorie: