Wizard - Odin (Remastered re-release)

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Wizard

Album: Odin

Genre: True Power speed metal

Label: Limb Music

Score: 84/100

Zij die een iets uitgebreidere intro wensen van Wizard, verwijs ik graag door naar de review van het overigens geweldige album 'Head of the Deceiver'.

Onze Duitse vrienden hebben drie opeenvolgende albums 'Head of the Deceiver' (2001), 'Odin' (2003) en 'Magic Circle' (2005), geremasterd  en opnieuw uitgebracht, telkens met de nodige extra’s. Kwestie van de hardcore fans toch nog een extraatje te geven. 'Odin' is het tweede album van dit drieluik.

Het lijkt me echter moeilijk om 'Head of the Deceiver' te overtreffen. Wizard probeert dan wijselijk genoeg ook geen kopie van Head te maken. 'Odin' is in veel grotere mate een conceptplaat en klinkt ook iets zwaarder. En toch, hoewel het een conceptplaat is over de Noorse mythologie (één blik op de tracklist verraadt dit al), hangen de nummers minder aan elkaar dan bij het vorige album. De heren hebben zeker de gave om catchy power metal songs te schrijven, maar hebben het op dit album duidelijk moeilijk om een constante te vinden. Sterke tracks (Dark God), worden opgevolgd door veel mindere interessante tracks (Dead Hope). Ik vind persoonlijk dat ze te veel op Manowar willen lijken, terwijl ze net bewezen hadden dat dit echt niet nodig was, bij Golden Dawn had ik heel sterk dat Manowar look alike gevoel! Gelukkig trekken onze Duitse vrienden veel recht in de eindsprint. The Powergod, the Prophecy en Thor’s Hammer zijn terug uitstekende Wizard Songs!

Kortom, kwalitatief iets minder dan de voorganger en daar kan het leuke extraatje Ultimate War helaas niets aan veranderen! Al moet gezegd zijn dat deze bonustrack beter bij het album past dan de bonustracks die we erbij kregen bij 'Head of the Deceiver'. Dus op dat vlak scoort dit album dan weer wel beter dan zijn voorloper!

Tracklist:

  1. The Prophecy
  2. Betrayer
  3. Dead Hope
  4. Dark God
  5. Loki’s Punishment
  6. Beginning Of The End
  7. Thor’s Hammer
  8. Hall Of Odin
  9. The Powergod
  10. March Of The Einheriers
  11. End Of All
  12. Ultimate War
  13. Golden Dawn

Meer info over Wizard:

wizard odin cover

Categorie: