ScaRveD - Dynamite

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: ScaRveD

Album: Dynamite

Genre: hardrock/metal

Label: Sleaszy Rider Records

Score: 80/100

Als we aan een female fronted band denken dan denken we spontaan aan bands als Nightwish, Epica, Within Temptation, The Charm The Fury en vele anderen. Nu kunnen we er ook een band van eigen bodem toevoegen, we hebben het over ScaRveD. De band werd in 2012 opgericht en heeft ondertussen een eerste album af. De band heeft een simpele bezetting bestaande uit zangeres Caro, Luc Vandessel (gitarist en achtergrond zang), Wim Wouters (bassist en achtergrond zang) en Geert Mariën (drummer). De band werd niet opgericht door de zangeres, wat velen zouden verwachten, maar wel door de gitarist. Luc schreef ondertussen ook nummers voor verschillende rock en bluesbands. Voor ScaRveD speelde hij in een coverband. Een groot voordeel is dat hij ook zijn weg weet als producer in een studio. De andere leden hebben een goede kennis van muziek en hebben al ervaring. Dit album werd uitgegeven via het Griekse label Sleaszy Rider Records. Ze brachten het album uit op 28 juli 2014 maar men bracht dit album later pas uit. Voor het album in de Benelux uit te brengen kreeg men de hulp van Sonic Rendezvous. Sleaszy Rider Records is het label van onder andere Motörhead, Apolokia, Ashes You Leave, Def Leppard, Whitesnake en nog vele anderen.

Het album 'Dynamite' is het eerste full-length album van deze band. Een echt genre kunnen we hier niet op plakken aangezien we te maken hebben tussen een mix van rock en metal. We horen ook wat elementen uit de blues terugkomen. Een van de drijfveren van deze band is om een goede muziek te maken door deze genres te mixen. Een ander sterk punt van deze band is de zangeres, Caro. Haar stem wordt omschreven als een krachtige en warme stem. Luc en Wim hebben al een verleden samen. Ze speelden samen bij Tails Blue en hebben nog aan enkele andere projecten samengewerkt. We horen al vanaf het eerste nummer hoe goed deze gasten op mekaar ingespeeld zijn. Masquerade kunnen we het best vergelijken met een stevig hard rock nummer. Het doet een beetje denken aan een oud Kiss of Mötley Crüe nummer. Het nummer bevat leuke riffs en een toffe solo. Devil In Disguise is een typisch rocknummertje waar men metal elementen in verwerkt. Deze combinatie is zeer geslaagd. Als we aan de grote metal legenden denken dan denken we natuurlijk ook aan Mötorhead. De intro van Army On Wheels doet hieraan denken. Niet enkel de intro maar dit nummer is geschreven in deze stijl. Voor Valley Of Gloom maakt men gebruik van een intro met het 'wah' effect. Zo'n stukken zullen we nog geregeld terug tegen komen. Er zijn vele momenten waar we enkel de zang en drum horen. Dit gebruikt men om op te bouwen naar een old school heavy metal riff. Een van de nummers wat fans geweldig zullen vinden is Eastern Treasure. Bij het luisteren van dit nummer denken we aan een andere metal legende, namelijk Angus Young. Doordat we de speelstijl een beetje herkennen kunnen we direct opgaan in dit nummer. Met een lengte van meer dan 7 minuten is dit ook een van de langste nummers op het album. Tijdens het refrein horen we een koor op de achtergrond. Misschien een ietwat vreemde combinatie maar ScaRveD doet het werken. Voor een solo zijn we ook bij het juiste nummer terechtgekomen. Een van de beste nummers op dit album is zonder twijfel Silence. Dit nummer begint met een akoestische gitaar en hierna vallen de hardrock gitaren in. Dit nummer bevat veel variatie, we horen geregeld de akoestische gitaren terugkomen. We horen hier zowel de ruwe kant als de warme kant van de stem van Caro terugkomen. De solo die we hier horen terugkomen is de meest complexe solo die we op het album terugvinden. Het voorlaatste nummer op dit album is Dynamite. De klank en de speelstijl van dit nummer doet denken aan Iron Maiden. We horen ook de ruwe kant van de stem van Caro. Hier horen we een solo waar een bass het opneemt tegen een gitaar en horen we de blues elementen terugkomen. Afsluiten doet de band met Brainfog. Dit is een rustiger nummer waar we de warme stem van Caro terug horen. Wat aan dit nummer opvalt zijn de catchy riffs. Het refrein is simpel maar toch zet het aan tot meezingen. Zo bewijst men dat goede muziek niet moeilijk moet zijn, een waardige afsluiter van dit album.

'Dynamite' is een meer dan degelijk album zeker als we zien dat dit hun eerste full-length album is. we kunnen in de toekomst zeker nog meer van deze band verwachten. De combinatie van metal en hardrock zorgt voor een mooi effect. Wat ook positief is, is het feit dat we elementen horen terugkomen van bands zoals Iron Maiden, Kiss, Mötorhead, ACDC, … Hierdoor zorgt men dat een groot publiek interesse zal tonen in deze muziek. We kunnen met trots zeggen dat België er een goede female fronted hardrock band bij heeft!

Tracklist: 

 1. Masquerade
 2. Devil In Disguise
 3. Army On Wheels
 4. Valley Of Gloom
 5. A Vampire’s Tale
 6. Eastern Treasure
 7. Eternal Rush
 8. Silence
 9. Payback Time
 10. Dynamite
 11. Brainfog

Meer info over ScaRveD:

scarved dynamite cover

Categorie: