Agnostic Front - The American Dream Died

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Agnostic Front

Album: The American Dream Died

Genre: Hardcore

Label: Nuclear Blast

Score: 95/100

Een van de meest befaamde hardcore band aller tijden is toch wel Agnostic Front. Een band die al meer dan 30 jaar bestaat en door hun EP’s en albums ‘United Blood’ en ‘Victim In Pain’ een serieus grote status verkreeg om één van de meest gemene en agressiefste hardcore bands ooit te zijn. In 2015 is Agnostic Front nog steeds deze hardcore band en hebben ze een nieuw album uit: ‘The American Dream Died’. En wat een mooi plaatje is me dat!

De band bestaat uit drummer Pokey, gitaristen Vinnie Stigma en Craig Silverman, bassist Mike Gallo en zanger Roger Miret. Ze hebben allemaal al veel in hun leven meegemaakt. Sommige hebben in de gevangenis gezeten en andere hebben op straat geleefd. De lijst kan heel erg ver gaan, maar door al deze menselijke conflicten, zijn ze wel uitgeroepen tot één van de hardste, agressiefste hardcore bands die er bestaan. Ze hebben hun conflicten gerelativeerd en hebben hun wereldvisie veranderd. Agnostic Front is echt 1 woord respect.

In het nieuwe album ‘The American Dream Died’ zijn ze ook gebleven bij het ultieme oldschool hardcore punk gehalte. Het is echt één van hun meeste agressiefste albums ooit! Het album bevat veel verschillende elementen; van crossover, tot oldschool, naar invloeden van grindcore. De muziek en de lyrics spuiten je helemaal vol van woede en eerlijkheid, zeker bij nummers als Never Walk Alone en Enough Is Enough

Het album is echt een explosie van verschillende oldschool stijlen in het hardcore genre. De tracks zijn één voor één sterk in zowel muzikale technieken als de juiste samenwerking met de perfecte stemtechnieken, tempo en lyrics. Het album heeft echt alles wat je wil en is anno 2015 toch wel één van de merkwaardigste hardcore albums!

Tracklist:

  1. Intro
  2. The American Dream Died
  3. Police Violence
  4. Only In America
  5. Test Of Time
  6. We Walk The Line
  7. Never Walk Alone
  8. Enough Is Enough
  9. I Can’t Relate
  10. Old New York
  11. Social Justice
  12. Reasonable Doubt
  13. No War Fuck You
  14. Attack!
  15. A Wise Man
  16. Just Like Yesterday

Meer info over Agnostic Front:

agnostic front the american dream died cover

Tags: 
Categorie: