Orden Ogan - Ravenhead

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Orden Ogan

Album: Ravenhead

Genre: Power metal

Label: AFM Records

Score: 76/100

Wanneer je de reacties hoort op het  vijfde album van de Duitse power metalgroep Orden Ogan, dan is blijkbaar iedereen laaiend enthousiast. Helaas werkt dit op mij als een rode lap op een stier. Ik zet me schrap en bereid me voor op drie kwartier zéér kritisch geluister!

Vergelijkingen met Blind Guardian zijn nooit ver weg. Maar in vergelijking met hun vorige album hebben de heren toch echt wel meer hun eigen weg gevonden. Folk is er iets meer uit, maar de meeslepende, meezingbare refreinen zijn er nog steeds. Alsook de typische achtergrondkoortjes, zoals op het eerste echte nummer Ravenhead. Ravenhead heeft in het midden wel een heerlijke brug waar pittige gitaarsolo’s hand in hand gaan met een opzwepende drum. Zeker een van de sterkste nummers op het album. Eerst hadden onze Duitse vrienden al de sfeer gezet met een instrumentale, duistere intro. Dan is het de beurt aan F.E.V.E.R.  Mijn kop eraf als dit niet massaal wordt meegezongen op live optredens. Het ludieke piano introotje (en outtrootje) nemen we er nog wel bij, maar kan iemand mij de puntjes tussen de letters uitleggen? Alleszins blijft het nummer in je hoofd zitten! Het volgende nummer waar we het even over willen hebben is Here at the End of the World. Om het nummer een grof kantje te geven, riepen de heren de hulp in van Chris Boltendahl van Grave Digger. Dit nummer is iets brutaler en daar zitten de gastvocalen zeker voor iets tussen. Nu we het toch over gastvocalen hebben: op Sorrow your Tale komen we Joacim Cans tegen van Hammerfall, maar dit nummer klinkt echt wel te proper  (ondanks het feit dat dit nummer over een kruisiging gaat) en ook vraag ik me af of die folkinvloeden hier een meerwaarde zijn. Er is op het album zelfs nog plaats voor nog een instrumentaal intermezzo getiteld In Grief And Chains! Afscheid nemen de heren met de ballade Too Soon. Wat is het toch deze dagen met ballades, nee, de laatste twee nummers waren mij er echt te veel aan. Ravenhead eindigt dan wel zwakjes, maar laat dat je niet tegenhouden, want de rest is echt wel ok.

Dus is het album geslaagd? Zeker, maar soms klinkt het voor mij net iets te afgeborsteld, te gestyled, misschien dat de iets modernere productie hier wel voor iets tussen zit! Ik mis de ruwe kantjes, dus ik ga helaas niet helemaal mee in de euforie die rond het album hangt, maar begrijp zeker wel hen die het wel doen! Als ik de kans krijg zal ik onze Duitse vrienden echt wel gaan aanschouwen, want ik betwijfel of ze live ook zo afgeborsteld klinken!

Tracklist:

  1. Orden Ogan
  2. Ravenhead
  3. F.E.V.E.R.
  4. The Lake
  5. Evil Lies in Every Man
  6. Here at the End of the World
  7. A Reason to Give
  8. Deaf Among the Blind
  9. Sorrow is Your Tale
  10. In Grief and Chains
  11. Too Soon

Meer info over Orden Ogan:

orden ogan ravenhead cover

Tags: 
Categorie: