Periphery - Juggernaut: Alpha & Juggernaut: Omega

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Periphery

Album: Juggernaut: Alpha & Juggernaut: Omega

Genre: Rock / Metal / Progressive / Experimental

Label: Century Media Records

Score: 98/100 (beide albums)

Periphery. Een band die eigenlijk niet meer geïntroduceerd moet worden. Ze hebben de metalwereld veroverd met hun zeer lekkere ‘dirty’ progressive metal-gehalte, met name door de djent. Periphery bestaat daarnaast ook uit rock, metal en experimental en verbazingwekkende stemtechnieken.

Anno 2015 komt Periphery met 2 full length albums, namelijk ‘Juggernaut: Alpha’ en ‘Juggernaut: Omega’. Deze albums geven de band een unieke stem; de band vertelt hun verhaal. Drummer Matt Halpern legt even uit: "’Juggernaut’ is a story that is told through our music, and we want our audience to fully digest the whole experience. Because ‘Juggernaut’ is very detailed and dense in terms of character development, peaks and valleys, climaxes and resolutions we’ve divided the story and music in two, in the form of two separate albums."

Het eerste album ‘Juggernaut: Alpha’ is het eerste deel van het verhaal en gaat voornamelijk over de achtergrond en het karakterproces, terwijl het tweede album ‘Juggernaut: Omega’ zich vooral focust op het serieuze en de enerverende dingen die er plaatsvinden. Ook al zijn de albums in twee gesplitst, het verhaal is alleen compleet als de luisteraar naar beiden luistert. Zodoende hoort het publiek de tekstuele en muzikale overlappende thema’s en ideeën.

‘Juggernaut: Alpha’ bouwt zijn succes op zware djent ritmes die Periphery toch wel naar de hoogste noten brengt. Er zijn daarnaast vocale melodieën en gitaarsolo’s die een zeer unieke en ideale combinatie geven aan Periphery, terwijl dit in de vorige albums iets minder was. Het is ook prachtig om de verbazingwekkende stemtechnieken te horen, zodoende laat de zanger mij wel eens denken aan de zanger van Coldrain. Sommige zullen de muziek misschien iets popachtigs vinden, maar als je dan die oorverdovende djent hoort in je stereoboxen, weet je gewoon al genoeg. Als je erg sterke metal wil terugvinden, zul je deze mogelijk iets minder terugvinden in beide albums, maar de djent is nooit weg. De band laat zich gewoon voor een zeer positieve gevoelige noot zien. Zeker bij een song als Four Lights hoor je de strakke onwijsbegeerde djent terug. En echt waar, deze laat je gewoonweg niet meer los!

‘Juggernaut: Omega’ gaat verder waar het succes van ‘Juggernaut: Alpha’ begint. Die mooie strakke gitaarlijnen blijven en daarnaast zijn de stemtechnieken van de zanger nog meer opvallender. Zijn vocalen hebben een mix van clean tot zeer sterke en agressieve tonen en ritmes. Zijn screams zijn één van de gevoeligste punten ooit. Het is opvallend dat iemand zo’n unieke stem kan hebben. Het poppy karakter vindt zijn weg nog verder in het tweede album, maar staat nooit centraal. Periphery is gewoon in alle punten een djent-band.

Periphery heeft twee prachtige albums op het publiek losgelaten die je beroeren tot in de tippen van je tenen en mogelijk is het wel zo dat deze bandleden twee van de meest perfecte albums op de wereld heeft losgelaten. Deze beats laten je nooit meer los en dit mede door de talenten die Periphery op ons loslaat. Luister gewoon naar deze twee albums; je weet echt niet wat er op je af komt..

Tracklist ‘Juggernaut: Alpha’:

 1. A Black Minute
 2. MK Ultra
 3. Heavy Heart
 4. The Event
 5. The Scourge
 6. Alpha
 7. 22 Faces
 8. Rainbow Gravity
 9. Four Lights
 10. Psychosphere

Tracklist ‘Juggernaut: Omega’:

 1. Reprise
 2. The Bad Thing
 3. Priestess
 4. Graveless
 5. Hell Below
 6. Omega
 7. Stranger Things

Meer info over Periphery:

Categorie: