Battle Beast - Unholy Savior

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Battle Beast

Album: Unholy Savior

Genre: heavy metal

Label: Nuclear Blast

Score: 64/100

Het Finse Battle Beast betrad de metal wereld omstreeks 2008 met als zangeres Nitte Valo, die in 2012, niet lang de release van hun debuutalbum ‘Steel’, de band verliet.  Ondertussen is deze band reeds aan hun derde studioalbum toe, dit nieuwe album ‘Unholy Savior’ is de tweede release met zangeres Noora Louhimo. Battle Beast brengt een combinatie van heavy metal en power metal naar de buitenwereld toe. Het moet gezegd worden, met dit album zoekt de band een meer commerciële kant op, of dit door iedereen goed gesmaakt wordt is nog maar de vraag.

Het eerste lied Lionheart start met een aanlokkelijk heavy metal deuntje, de stem van zangeres Noora klinkt echter, ondanks haar ruwe stem, niet sterk en overtuigend genoeg. Deze iets zwakkere start wordt meteen goed gemaakt met de epische titelsong Unoly Savior, een lied met een sprookjesachtige en mysterieuze sfeer begeleid door stevige gitaarriffs en een heavy drumsound. Dezelfde toon wordt verdergezet met het lied I Want The World ... And Everything In It. De songs Madness en Speed And Danger zijn de snelste en krachtigste songs van het album, dit maakt van hen ongetwijfeld 2 favorieten. Een iets rustigere toon wordt ingezet in Sea Of Dreams, deze ballad is echter behoorlijk eentonig en begint al zeer snel te vervelen.  Het lied Touch In The Night, dat zelfs niet eens klinkt als een metal song, is een zeer vreemde eend in de bijt. Het lied wordt overheerst door 80’s invloeden, maar kan niet echt overtuigen. Battle Beast heeft iets met de Japanse manga reeks Berserk, want hoe kan de link met het hoofdpersonage Guts nog duidelijker zijn dan met de titel The Black Swordsman, zijn bijnaam in de serie. Hun eerste album stond bol van de verwijzingen naar deze manga en ook hier vinden we het terug. Het nummer is echter heel zacht en bijna volledig instrumentaal, met Noora die de pijn en het verlangen van Guts uitdrukt. Met Hero’s Quest en Far Far Away wordt er gelukkig weer wat power in het geheel gebracht, om vervolgens af te sluiten met de melancholische ballad met een ‘fantasy’ sfeertje ; Angel Cry.

Samengevat is ‘Unholy Savior’ een technisch goed album met een degelijke heavy metal sound, opgevuld met snelle gitaarsolo’s, stevige riffs en een mooie keyboard-begeleiding. De vocale prestaties van zangers Noora laten echter soms te wensen over, waardoor het geheel af en toe eentonig en langdradig begint te klinken. Hopelijk kan Battle Beast live beter overtuigen dan dit album doet. 

Tracklist:

  1. Lionheart
  2. Unholy Savior
  3. I Want The World….And Everything In It
  4. Madness
  5. Sea Of Dreams
  6. Speed And Danger
  7. Touch In The Night
  8. The Black Swordsman
  9. Hero’s Quest
  10. Far Far Away
  11. Angel Cry

Meer info over Battle Beast:

Tags: 
Categorie: