Young Rebel Set - Crocodile

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Young Rebel Set

Album: Crocodile

Genre: Alternative

Label: V2 Records

Score: 59/100

Young Rebel Set (YRS) zijn vijf Britse indie rockers uit Stockton-on-Tees, opgericht in 2007. YRS klinkt op en top Engels, met referenties naar de Britpop uit de jaren ’90, alsook de oergroep waar haast alle Britpoppers de mosterd hebben gehaald, namelijk The Beatles. Uit recentere tijden kan men ook de invloed van bijvoorbeeld een Oasis en een Elbow niet ontkennen.

Soms is er ook een niet-Engelse naam die als ijkpunt opduikt en in het geval van YRS is dat dan Bruce Springsteen. Die vergelijking komt er door de gelijkenis van het stemgeluid van YRS-zanger Matthew Chipchase en de vocalen van the Boss. Maar om tot de essentie te komen, namelijk de songs: het plaatje blijft niet hangen, het gaat het ene oor in en het andere oor uit. Bovendien klinkt het allemaal wat te braafjes.

Het is veelbetekenend dat de band tijdens het opnameproces van ‘Crocodile’ van Londen naar Glasgow verhuisde (meer bepaald naar de studio van producer Paul Savage, wiens credits ook o.a. Mogwai en Franz Ferdinand vermelden) omdat het hen niet lukte in Londen de opvolger van debuutalbum ‘Curse Our Love’ (2011) te maken en dat had dan weer te maken met het feit dat de band zich te buiten ging aan alle (nachtelijke) verleidingen die een grootstad zoals Londen te bieden heeft…

Tot de schaarse hoogtepunten van ‘Crocodile’ (11 songs, 42 minuten) behoren Yesca And The Fear, The Lash Of The Whip, The Girl From The 51 (dit had zomaar een song van Bruce Springsteen kunnen zijn), Berlin Nights en Where Have I Been Going?.

Young Rebel Set moet nog veel in de repetitieruimte kruipen om een eigen geluid te ontwikkelen.

Tracklist:

  1. Yesca & The Fear
  2. Tuned Transmission
  3. The Lash Of The Whip
  4. Show Your Feathers & Run
  5. The Girl From The 51
  6. Unforgiven
  7. Another Time, Another Place
  8. Berlin Nights
  9. Reap The Whirlwind
  10. One Law
  11. Where Have I Been Going?

Meer info over Young Rebel Set :

young rebel set crocodile cover

Categorie: