Enemy of Reality - Rejected Gods

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Enemy of Reality

Album: Rejected Gods

Genre: Female fronted symphonic metal 

Label: F.Y.B. Records

Score: 89/100

De Griekse band Enemy of Reality met als boegbeeld Iliana Tsakiraki (ex-Meden Agan) bracht dit jaar hun debuutalbum ‘Rejected Gods’ uit. Het genre van deze band kan het best omschreven worden als female fronted symphonic metal met progressieve invloeden.

De intro, Medusa genaamd, gecomponeerd door Christos Antoniou (Septicflesh, Chaostar) brengt een mysterieuze en bombastische sfeer met zich mee. Het eerste lied My Own Master zet meteen een goede toon met het prachtige hoge stemgeluid van zangeres Iliana, in combinatie met de uitgebreide mix van instrumentale invloeden. Het wordt snel duidelijk dat we te maken hebben met zeer bekwame muzikanten die presteren op een hoog niveau. In dit lied is ook Michael Lepond, bassist van de Amerikaanse band Symphony X, te horen. Er is zeer veel variatie aanwezig in het lied en deze variatie herhaalt zich doorheen het hele album, waardoor het geheel nooit saai of eentonig overkomt. In het lied Lifelesss Eyes wordt een mooie harmonie opgebouwd tussen Iliana’s zachte stem en de muzikale begeleiding, die tot een hoogtepunt komt in het refrein. Needles Bite is een zeer energiek lied met een bombastische sound. De Spaanse Ailyn Giménez (Sirenia) levert een prachtige vocale bijdrage aan dit lied, haar stem staat in perfect contrast met de stem van Iliana.

Andere grote hoogtepunten op dit album zijn onder andere One Last Try en Torn Apart, in deze twee liedjes wordt het meeste gebruik gemaakt van progressieve gitaarriffs, elektronische invloeden, Iliana’s sopraanstem bereikt eveneens zeer hoge tonen in deze songs! Het dreigende en spookachtig klinkende The Bargaining, brengt dan weer wat meer afwisseling in het geheel, in dit lied horen we Androniki Skoula’s vocalen (Chaostar). Ook in het laatste en meest emotionele lied van het hele album,  Step Into The Light, horen we een gast zangeres; Maxi Nil (Jaded Star, ex-Visions of Atlantis). De prachtige samenzang in deze ballade is hartverwarmend en een perfecte afsluiter van een zeer talentvol debuutalbum.

Er moet echter nog gewerkt worden aan het vinden van de beste verhouding tussen de verschillende instrumenten, eveneens zou de orkestrale en bombastische sfeer in sommige liedjes nóg meer op de voorgrond kunnen geplaatst worden, door middel van het vinden van een andere of betere balans. Toch slaagt deze band er vanaf hun debuut al in om een zeer hoog niveau te behalen, dit stelt zeker en vast hoge verwachtingen naar de toekomst van de band toe!

Tracklist: 

 1. Medusa
 2. My Own Master
 3. Lifeless Eyes
 4. Needle Bites
 5. One Last Try
 6. Her Descending Ghost
 7. The Bargaining
 8. Grief Divine
 9. Torn Apart
 10. Twist Of Time
 11. Step Into The Light

Meer info over Enemy of Reality:

enemy of reality rejected gods cover

Categorie: