Oddland - Origin

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Oddland

Album: Origin

Genre: Progressive metal

Label: Sensory Records

Score: 75/100

De band Oddland, afkomstig uit Finland en opgericht in 2003, heeft er een nieuwe plaat opzitten, na hun demo die in 2010 uitkwam genaamd ‘Away From Watching Eye’ en hun debuutalbum ‘The Treachery of Senses’ uitgebracht in 2012. Het heeft even geduurd voor de band een nieuw album heeft klaargestoomd. Echter is het wachten de moeite waard.

Men valt direct de deur in met het stevige werk van de gitaren en drums. Het enige minpunt voor mij in dit gans album is dat alles soms tegelijk gebeurd. De zang is een aanpassing voor mensen die het genre niet direct kennen. Maar de zang is echt zeer sterk en biedt een enorme meerwaarde aan dit album. De sfeer bij dit album is donker en diep.

Deze band heeft de competitie ‘Suomi Metal Star’ georganiseerd in Finland en deze in 2011 gewonnen. Ze zijn dus zeker niet aan hun proefstuk toe en tonen dit direct met dit nieuw album. Conclusie: dit nieuw album is zeker niet slecht maar heeft wat minpunten, zoals abrupte eindes en soms gebeurt er teveel tegelijk. We kijken alvast uit om deze band live aan het werk te zien.

Tracklist:

1. Esotericism
2. Thanatos
3. Penumbra
4. Untrue
5. Hidden
6. Skylines
7. Unknown
8. Faraway
9. Will

Meer info over Oddland:

oddland origin cover

Tags: 
Categorie: