Drums 'n' Guns - Inanna

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Drums 'n' Guns

Album: Inanna

Genre: Alternative / Rock & Roll

Label: eigen beheer

Score: 80/100

Drums ‘n’ Guns is een band opgericht in 2012 met groepsleden uit West- en Oost-Vlaanderen. In het verleden hadden ze een stonerrockband Mogul. Met Drums ‘n’ Guns zijn ze van dit genre gedeeltelijk afgestapt, maar er zijn zeker nog invloeden te horen. Het is erg moeilijk om er een specifiek genre op te kleven. Zo zijn er muzikale invloeden van o.a. Blood Red Shoes, Jack White en Queens of The Stone Age te horen.

New Breed is de opener van de plaat en is wel een buitenbeentje te noemen. Het deed ons denken aan Blood Red Shoes. Er wordt volop geknald op de drums en in het refrein wordt zanger Sam bijgestaan door Nathalie. In vergelijking met de rest van het album is dit een van de mindere nummers. The Cycle is dan weer een nummer dat een mokerslag uitdeelt. De invloeden van stonerrock zijn hier wel aanwezig. Alsof je alleen aan het cruisen bent met een cabriot doorheen de woestijn op zoek naar een oase. Sun Fades Out zou perfect op een recent album van Queens of The Stone Age gekund hebben.

Muzikaal zit het allemaal goed in mekaar, maar laten we ook niet vergeten hoe goed de zang is. In Time Machine wordt zijn mond precies vol gekapt met een zak zand. De climax in dit nummer zit helemaal achterin. Dit nummer werd na de eerste luisterbeurt nog vijfhonderd keer afgespeeld. Heerlijk! Het begin en einde van Work, Earn and Rule is sterk, maar middenin de song verslapt de boel wat. Een nummer dat absoluut niet blijft hangen en we spoelen het liever snel door. Eindigen doen we met Nobody Knows. Naar het einde van de song toe kom je in een soort roes en is er een klein stemmetje in jezelf die zegt: speel deze plaat nog maar eens af.

De plaat bevat niet alleen goede nummers, ook de hoes is knap te noemen. Als we dus naar het totaalplaatje van dit album kijken zit alles wel goed in mekaar. Er zijn weinig slechte momenten te vinden in deze LP en we zijn alvast benieuwd naar meer materiaal. We houden deze band alleszins in het oog.

Tracklist:

  1. New Breed
  2. The Cycle
  3. Sun Fades Out
  4. Time Machine
  5. Rand
  6. Inanna Why
  7. Work, Earn and Rule
  8. The Barn
  9. The Legend of James
  10. Nobody Knows

Meer info over Drums 'n' Guns:

drums 'n' guns inanna cover

Categorie: