Soilwork - Death Resonance

Rating: 
0
Nog geen stemmen

Artiest: Soilwork

Album: Death Resonance

Genre: Melodic death metal

Label: Nuclear Blast

Score: 75/100

Soilwork is terug, maar niet met nieuw materiaal. De Zweedse melodic death metalband brengt namelijk een album uit gevuld met bonus tracks en B-sides van eerder uitgebrachte albums met slechts twee nieuwe tracks. Het gaat hier om extra’s die bijvoorbeeld op speciale Japanse versies zijn verschenen en dergelijke. De periode vanaf ‘Stabbing The Drama’ dat in 2005 verscheen komt hier aan bod op ‘Death Resonance’.

Met de twee nieuwe nummers vangt het album aan. Zowel Helsinki als Death Resonance klinken zwaar en zijn puur Soilwork. De snelheid zit erin, snedige riffs, goed gespeelde solo’s maar ook catchy melodieën. Daarna komen alvast de eerste bonus tracks. The End Begins Below The Surface komt van de Japanse versie van ‘The Ride Majestic’ en ligt in het verlengde van dat album. Het is niet meteen Soilwork’s beste maar het klinkt energiek en fris.

Daarna volgen een reeks bonus tracks van de ‘Beyond The Infinite’ EP. Hier hoor je wel degelijk opnieuw het oude Soilwork aan het werk in de nummers My Nerves, Your Everyday Tool, These Absent Eyes en Resisting The Current.

Er wordt teruggegrepen naar de Japanse release van ‘The Panic Broadcast’. Niet meteen de beste periode van Soilwork en zo klinken ook Sweet Demise en Sadistic Lullabye. Ook Overclocked, Martyr en Sovereign komen van een Japanse editie, zijnde ‘Sworn To A Great Divide’.

Wherever Thorns May Grow en Killed By Ignition tot slot komen nog van ‘Stabbing The Drama’, het grootste succesalbum van de band. Beide songs halen echter niet het niveau van hun ‘collega nummers’, wat hun stempel als bonus track verklaart.

Met deze 15 nummers is het album rond. Voor verzamelaars en fans zeker een must, degenen die de band nog moeten ontdekken kunnen beter naar enkele voorgenoemde studioalbums grijpen. Het is een leuk tussendoortje maar we hopen dat Soilwork snel werk maakt van een nieuw studioalbum. Met nummer Helsinki zijn ze in elk geval goed op weg.

Tracklist:

1. Helsinki
2. Death Resonance
3. The End Begins Below The Surface
4. My Nerves, Your Everyday Tool
5. These Absent Eyes
6. Resisting The Current
7. When Sound Collides
8. Forever Lost In Vain
9. Sweet Demise
10. Sadistic Lullabye
11. Overclocked
12. Martyr
13. Sovereign
14. Wherever Thorns May Grow
15. Killed By Ignition

Meer info over Soilwork:

soilwork death resonance

Categorie: